BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gigadiszkontokkal várja a vevőket az Amazon Prime Day

Az infláció, a növekvő verseny és az inkább élményekre vadászó fogyasztók miatt kényszerül az Amazon az eddigieknél nagyobb árleszállításokra.

A fogyasztókat sújtó inflációra tekintettel az előző évekhez képest jóval magasabb kedvezményeket biztosít vásárlóinak az Amazon a kedden elstartoló és 48 órán át tartó Prime Day alkalmából.

Montreal,,Canada,-,July,11,,2019,:,Amazon,Prime,Day
Fotó: Shutterstock

A világelső online kiskereskedelmi vállalat a Bank of America szerint a Gap ruháira például 60 százalékos, a Sony fejhallgatóira 50 százalékos, míg a Peloton szobakerékpárokra 40 százalékos diszkontot ad.

A Prime klubtagok pedig akár 40 százalékot is spórolhatnak a Sherpani táskák és a ZOA Energy italok vásárlásakor, ha a Vásárolj Prime-mal alkalmazást használják.

Michael Ashley Schulman, a Running Point Capital Advisors tanácsadócég befektetési igazgatója szerint a 2023-as Prime Day körülbelül 4-6 milliárd dollárnyi pluszbevételt hozhat az Amazonnak, ami 10-6 százalékkal több, mint tavaly, ám a növekedés lassul.

Sokan inkább élményekre, utazásra és szórakozásra szeretnének költeni

– mondta Schulman a Reutersnek.

Az Amazon egyébként idén először kínál utazási kedvezményeket is a Prime Day alkalmából: a Priceline utazási oldallal együttműködve további 20 százalékos diszkontot ad a Priceline Hotel Express ajánlataira, amelyekre már amúgy is 60 százalékos árleszállítást tartalmaznak.

Kemény versenyre kell azonban felkészülnie az Amazonnak, hiszen például a Walmartnál hétfőn kezdődött Plusz Hét szintén rendkívül kedvező árakat ajánl. Sőt, a Best Buy háztartási elektronikai üzletláncnál is hét elején indult a júliusi fekete péntek nevű akció.

Jeff Bezosék még őszre is terveznek egy nagyszabású akciót, de annak még nem ismert az időpontja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.