BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zöldben nyitotta a hetet a pesti tőzsde

A hétfői kereskedésben a BUX index és a vezető részvények többsége is erősödni tudott.

Erősen kezdte a hetet a pesti tőzsde: a hétfői kereskedésben mind a BUX index, mind a vezető részvények többségének kurzusa emelkedett.

20201008 Budapest BÉT Budapesti Értéktőzsde Zrt. IllusztrációFotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG  20201008 Budapest 
BÉT 
Budapesti Értéktőzsde Zrt. Illusztráció
Fotó: Kallus György 
 LUS  Világgazdaság  VG
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A hazai tőzsde részvényindexe, a BUX 0,22 százalékkal 51 971,31 pontra erősödött, a parkett forgalma 8,39 milliárd forintra rúgott.

A blue chipek közül a Richter kivételével minden vállalat részvényárfolyamai emelkedni tudtak: az OTP papírjai 4,3 milliárd forintos forgalom mellett 0,08 százalékkal, 12 300 forintra, a Mol kurzusa 2,3 milliárdos forgalom mellett 0,78 százalékkal, 3120 forintra, míg a Magyar Telekom részvényei 46 millió forintos érdeklődés mellett 0,24 százalékkal, 421 forintig erősödtek. 

A Richter kurzusa 1,38 milliárdos forgalom mellett 0,23 százalékkal, 8730 forintra csökkent. 

Sághy Balázs, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint se a forgalom, se az árfolyamok nem okoztak nagy meglepetést. Az európai részvénypiacokra jobban hatott a kedvezőtlen nemzetközi hangulat, amely azt követően alakult ki, hogy Kína a várakozásoknál gyengébb növekedési adatokat közölt. A BÉT annak köszönheti a jobb teljesítményt, hogy Mol részvényeit átmenetileg felértékelte a közelgő osztalékszelvény-vágás – tette hozzá a szakértő.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.