BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megrángatták a forintot pénteken

Pénteken kora délutánig erősödött a magyar fizetőeszköz, ám később ismét visszájára fordult a trend.

A délelőtti erősödést követően délután ismét gyengült a hazai fizetőeszköz, fél öt után az euróért 388 forintot, a dollárért 363,2 forintot kértek a bankközi devizapiacon.

Various,Hungarian,Forint,Banknotes,And,Coins.,In,Glass,Jars,A
Fotó: Shutterstock

Közben délután Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter felszólalásával véget ért a 61. Közgazdász-vándorgyűlés Egerben. 

Az előző napon Varga Mihály pénzügyminiszter arról beszélt, hogy a kormány mérlegeli a további adófrontok nyitásának a lehetőségét, miután a bankok profitja jelentősen emelkedett az elmúlt egy évben. Ezen kívül a kamattámogatott hitelek átalakításán is gondolkodnak – tette hozzá.

Ezt követően az euró 388 forintig erősödött a reggeli 384,4 forintos szintről.

Pénteken kora délutánig aztán megfordult a trend a forint a 386 euró/forint alá erősödött, azonban Nagy Márton említett felszólalásában megemlítette, hogy a pozitív reálkamat hátráltatja a GDP növekedését, ami a várakozásokhoz képest gyorsabb kamatcsökkentések lehetőségét veti fel.

Az OTP árfolyama is a forintéhoz hasonló ívet írt le pénteken. Kora délutánig 13 340 forintig emelkedett a kurzusa, fél öt körül viszont már csupán 12 870 forinton állt az árfolyam.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.