BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az OTP elhasalt, a forintban maradt erő

Nagyobb eséssel zárta a csütörtöki kereskedést a BUX, a forint ellenben erősödni tudott az euróval és a dollárral szemben is.

Nem tudott dacolni a pesszimista nemzetközi befektetői hangulattal a magyar tőzsde, a BUX 1,2 százalékos eséssel, 56 392 ponton zárt csütörtökön, a tőzsdézők a zárásig hiába vártak a magyar uniós pénzekről szóló kedvező bejelentésre. Nyugat-Európában is röpködtek a mínuszok, a frankfurti DAX 0,4 százalékos, a londoni FTSE 1,2 százalékos, a párizsi CAC 40 pedig 0,7 százalékos csökkenéssel nyugtázhatta a napot.

20231016 Budapest 
Budapesti Értéktőzsde  
BÉT 

Fotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG20231016 Budapest Budapesti Értéktőzsde  BÉT Fotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A hazai nagypapírok kivétel nélkül veszítettek jegyzésükből. Az ostor leginkább az OTP-n csattant, a bankpapírt 2 százalékkal, 13 350 forintig ütötték lejjebb. A Richter és a magyar Telekom kurzusa egyaránt 1,4 százalékkal süllyedt, a gyógyszeripari vállalat papírjai 8750, a távközlési társaság részvényei 581 forinton állapodtak meg.

A Molra kisebb eladói nyomás hárult, az olajtársaság árfolyama 0,2 százalékkal, 2892 forintra ereszkedett.

A BUX-tagok közül a másfél százalékkal dráguló PannErgy teljesített a legjobban, a nap vesztese pedig az OTP volt.

A forint a nap eleji gyengülést követően magára talált, a tőzsdezárásig 0,3 százalékkal erősödött az euróval szemben, a keresztárfolyam ezzel ismét a 383-as szint alá került. A dollárhoz képest 0,6 százalékot javított a hazai fizetőeszköz, a zöldhasú egységéért 362,3 forintot kértek délután öt óra után.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.