BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

BUX: korrekció jött a történelmi csúcs után

Az OTP zuhanása miatt indult a mélyrepülés a hazai piacon.

Szeptember közepén ismét történelmi csúcson járt a BUX index, végül 58 ezer pont feletti szintről elindult a korrekció. Az OTP zuhanása miatt indult a mélyrepülés a hazai piacon, 55 200 pontig esett az árfolyam, ahol egy erős támasz is található. Innen sikerült emelkedő irányba fordulnia az árfolyamnak, de 56 000–57 100 pont között oldalazás indult. Az 57 100 pontos ellenállás áttörésével további emelkedésre lehet számítani, ebben az esetben megkísérelheti az árfolyam visszatesztelni az 58 ezer pont körüli maximumot.  

Profitrealizálás indult szeptember közepén az OTP-ben. Egy bankadóval kapcsolatos hír volt az esés katalizátora, amelynek köszönhetően néhány nap alatt több mint 12 százalékot esett a papír, 12 770 forintig. Az OTP április óta emelkedett nagyobb korrekció nélkül, ráadásul ezalatt több mint 50 százalékkal került feljebb az árfolyam. Az esést követően szeptember végén oldalazás indult 12 770–13 700 forint között, a sávból történő kitörés iránya egyelőre bizonytalan, de ha a most épülő bázisból sikerülne felfelé elindulnia az árfolyamnak, akkor visszatesztelhetné a 14 770 forintnál húzódó csúcspontot. 

Az OTP árfolyama

Az utóbbi hónapokban intenzív mozgások jellemezték a Mol árfolyamát. Július során 3190 forintig kapaszkodott a kurzus, amely több mint négyéves csúcsnak számít. Az osztalékfizetést követően azonban nagyot esett az árfolyam. Gyakori jelenség, hogy a kifizetett osztalékkal arányos mértékű esés alakul ki egy részvény árfolyamában, de a Molban kialakult korrekció folytatódott, vélhetően profitrealizálás indult a hetekig tartó intenzív emelkedést követően. Az utóbbi hetek során kialakított egy támaszt az árfolyam 2650 forintnál, ahonnan sikerült szeptember közepén emelkedő irányba indulnia. Szeptember és október közepe között egy stabil bázist épített 2750–2820 forint között, ahonnan sikerült tovább emelkednie.  Egyelőre pozitív a technikai kép, a következő ellenállást a 3000 forintos lélektani szint jelenti.  

A Richter március és szeptember között emelkedő trendben kapaszkodott felfelé, augusztusban újabb csúcsra tudott kapaszkodni az árfolyam, de 9300 forintnál elakadt az emelkedés. A Richter elért a történelmi csúcsához, ez a szint állította meg az árfolyamot, ezt követően egy korrekció érkezett, és jelenleg 8600 forint felett egy támasz kialakulása látható. Amennyiben innen sikerülne ismét elrugaszkodnia az árfolyamnak felfelé, akkor kialakulhatna egy újabb emelkedő szakasz, és megerősítést nyerne az emelkedő trend vége. A támasz törésével pedig folytatódhatna az esés a 8250 forintnál található következő támaszig.  

A Magyar Telekomban meredek emelkedés kezdődött szeptember 15-én egy pozitív hírnek köszönhetően. A befektetők a kormány bejelentésének örültek, hogy a hírközlési szolgáltatókat terhelő közműadó fizetési kötelezettséget 2024 januárjától és a távközlési pótadót 2025 januárjától eltörlik. A jó hangulat október közepéig töretlen volt a Telekom piacán, az árfolyam megközelítette a 600 forintos szintet. A múlt héten korrekció indult, amely már várható volt, mert a távközlési társaság részvényeinek emelkedése régóta tart, a tavaly októberi 280 forintos mélypont óta már több mint a duplájára emelkedett az árfolyam. A Magyar Telekom 12 éve járt utoljára a mostanihoz hasonló szinteken, és a meredek emelkedés során elérkezett az árfolyam a 600 forintnál húzódó erős ellenállásig. Rövid távon a profitrealizálások miatt folytatódhat a korrekció, amelynek során támasz kialakítására érdemes várni. Ezt követően érdemes ismét vételi pontokat keresni a papírban, erősebb támasz 520 forint magasságában található. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.