BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Most lesz csak igazán érdekes a magyar részvénypiac

A vezető részvények technikai képe egymástól erősen eltérő, ez adhatja a következő időszakban az izgalmakat a hazai részvénypiacon.

A BUX index az 57 ezer pontos szint közeléből fordult le a múlt hét elején indult emelkedést követően. A vezető részvények technikai képe egymástól erősen eltérő, ez adhatja a következő időszakban az izgalmakat a hazai részvénypiacon. Az OTP árfolyama továbbra is lefelé mutató zászló alakzat szerint mozog, és közel járunk a kritikus támaszhoz. A Mol szintén negatív korrekciós fázisban, de itt kétesélyes a grafikon. A Magyar Telekom piacán most indulhat be a lefelé irányuló korrekció, ezzel szemben a Richter technikai képe egyértelműen pozitív.

Az OTP-papírok árfolyama

Az OTP árfolyama izgalmasan alakul, miután nem tudott tartósan megmaradni a 13 450 forintos szint felett. Kirajzolódott egy enyhén emelkedő trendcsatorna, mely a korábban felvázolt lefelé mutató zászló alakzat része. Az alsó trendvonal szignifikáns letörése esetén az alakzati célárfolyam 12 ezer forint alá mutatna. A Bollinger-szalagok összeszűkültek, ami nagyobb elmozdulás előszele lehet.

Pozitív a Richter technikai képe

A Richter jegyzése meg tudott kapaszkodni a 8715 forintos támasz felett, amire továbbra is érdemes figyelni. Az MACD indikátor mélyről indulva vételi jelzést adott, illetve az RSI is hamarosan átlépheti az 50-es szintet. A várható emelkedő hullám során elsőként a 30, majd az 50 napos mozgóátlagokat kellene áttörni 8967 és 9029 forintnál.

Korrekciós fázisban a Mol-részvények

A Mol árfolyama a hét elején látható kiugrást követően visszacsorgott a 76,4 százalékos Fibo-szint alá, amely így rövid távú ellenállási szintet képez. Az első fontosabb támasz 2860 forintnál található, amely tesztelésre kerülhet, ott ismét érdemes lehet a fordulós jelzéseket keresni.

Gyors és jelentős emelkedésen van túl a Telekom

A Magyar Telekom technikai képe alapján hamarosan negatív korrekció jöhet az árfolyamban, ehhez az 575–576 forintos zónát kellene letörni. Ha erre sor kerül, a 30 napos mozgóátlag lehet tesztelhető, amely jelenleg 545 forintnál húzódik, tehát a korábbi gyors emelkedés miatt elég nagy tér lenne lefelé is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.