BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Visszapattantak az amerikai tőzsdeindexek

A Dow kosarát alkotó részvények közül a Nike részvényei 3,9 százalékkal, a Goldman Sachsé közel 3,8 százalékkal, míg a Verizoné 3,5 százalékkal emelkedtek.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe hétfőn 511 ponttal, 1,6 százalékkal, 32 929 pontra nőtt. Az 500 céget követő S&P 500-as mutatója 49 ponttal, 1,2 százalékkal jutott feljebb, és 4167 ponton zárta a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 146 ponttal, 1,2 százalékkal emelkedett, és 12 789 ponton végzett.

Fotó: Angela Weiss/AFP

A Dow kosarát alkotó részvények közül a Nike részvényei 3,9 százalékkal, a Goldman Sachsé közel 3,8 százalékkal, míg a Verizoné 3,5 százalékkal emelkedtek.

A McDonald's 1,7 százalékkal erősödött, miután a gyorsétteremlánc mind az eredmény-, mind a bevételi becsléseket felülmúlta hétfőn. A bevétel a harmadik negyedévben 14 százalékkal nőtt éves szinten, mivel a fogyasztók lenyelték a hamburgerek áremelkedését.

Az amerikai jegybank, azaz a Fed kamatdöntő testülete, a nyíltpiaci bizottság (FOMC) a héten ülésezik, és szerdán jelenti be döntését, hogy emeli, tartja vagy csökkenti a kamatlábakat.

Mivel a befektetők szinte biztosak abban, hogy a Fed tartani fogja a kamatokat, a piacok nagyobb figyelmet fordítanak a kincstári kötvénykínálatra, amiről szerdán szintén tájékoztatást kapnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.