BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elmaradt a tűzijáték a tőzsdén, megtartották viszont a forint piacán

Összességében jó hetet zárt a tőzsde, a magyar fizetőeszköz rég volt ilyen erős.

A héten a négy vezető részvényéből háromra céláremelés érkezett, és a hét folyamán a négy nagypapír harmadik negyedéves eredményei rendre felülmúlták az elemzői várakozásokat. 

20200206 Budapest Tőzsde  becsengetés Budapesti Értéktőzsde  BÉT  csengőjének ünnepélyes megszólaltatásával bevezetésre került a Pensum Group Nyrt. 2 millió darab törzsrészvénye a BÉT Standard kategóriájába. A kereskedést Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója, valamint a cégcsoport igazgatóságának tagjai, Dr. Hadházy Péter elnök, Dr. Hadházy Tamás, valamint Tóth Péter indították el. Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG 20200206 Budapest 
Tőzsde  becsengetés 
Budapesti Értéktőzsde  BÉT  csengőjének ünnepélyes megszólaltatásával bevezetésre került a Pensum Group Nyrt. 2 millió darab törzsrészvénye a BÉT Standard kategóriájába. A kereskedést Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója, valamint a cégcsoport igazgatóságának tagjai, Dr. Hadházy Péter elnök, Dr. Hadházy Tamás, valamint Tóth Péter indították el. 

Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Hétfőn az Autonomous Research 17 554 forintról 17 846 forintra emelte az OTP 12 havi célárfolyamát változatlanul felülteljesítő ajánlás mellett, a Concorde pedig 600 forintról 950 forintra változtatta a Magyar Telekom célárfolyamát változatlanul vételi ajánlással. Pénteken a Richterre érkezett céláremelés: a Santander Biuro 10 ezer forintról 11 400 forintra emelte a Richter célárfolyamát, az ajánlás változatlanul felülteljesítés.
Szerdán publikálta harmadik negyedéves eredményét a gyógyszeripari társaság. A bevétel az elemzői várakozások szerint alakult, az eredménysorokon viszont pozitív meglepetést okozott.

Várakozások feletti árbevételről és magasabb nyereségről adott hírt a Magyar Telekom a hét közepén a tőzsdezárás után. A hét utolsó napján, piacnyitás előtt jelentő OTP ismét rekordszámokat közölt. A csoport teljes bevétele a harmadik negyedévben 33 százalékkal emelkedett éves bázison,  az adózás utáni eredmény éves összehasonlításban 63 százalékkal nőtt. Péntek hajnali jelentésében a Mol a második negyedévhez képest jelentős növekedést ért el július és szeptember között. A bizonytalan környezetben ugyan csökkent az olajcég beruházási aktivitása. A héten a legnagyobb mértékben a Magyar Telekom erősödött. Árfolyama 2,89 százalékkal, 17 forinttal 606 forintra nőtt 2,723 milliárd forintos heti forgalomban. A Richter 1,07 százalékkal, 95 forinttal erősödött, pénteken 8940 forinton zárt. Az OTP a héten 1,31 százalékkal, 13 945 forintig drágult. A Mol árfolyama a múlt heti záráshoz képest 1,9 százalékkal csökkent, pénteken 2844 forinton zárt. 
Az elkövetkező napokban az Alteo, illetve az ANY-Biztonsági nyomda közli majd eredményét. 

Jó hetet tudhat maga mögött a forint, 

ugyanis a magyar fizetőeszköz meg tudott kapaszkodni az euróval szembeni 380-as szint alatt, sőt 377 körül zárja a hetet.
A makrogazdasági adatok közül a kedden reggel megjelenő harmadik negyedévi GDP-adat mozgathatja meg az árfolyamot jelentősebben. Az OTP előrejelzése szerint éves alapon a gazdaság stagnálhatott, azonban ez negyedéves bázison már enyhe növekedést jelentene. Piacmozgató lehet még a kedden megjelenő tengerentúli inflációs mutató is. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.