BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pirosban nyitott a pesti tőzsde, oldalazik a forint

A vezető részvények és a forint sem kezdték erősen a napot.

Pirosban nyitott a pesti tőzsde: a BUX index 0,18 százalékkal 56 993 pontig csúszott a kereskedés első perceiben, a blue chipek átfogó gyengélkedése jellemezte a reggelt. 

bét
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Az OTP részvényei 0,11 százalékkal 13 765 forintig, a Mol papírjai 0,42 százalékkal 2822 forintig, míg a Magyar Telekom kurzusa 0,17 százalékkal 605 forintig gyengült, a Richter részvényeivel pedig, melyekre az RBC Capital jelentősen, 12 600 forintról 12 ezer forintra vágta célárát, a tegnapi záróáron folyik a kereskedés, 8870 forinton jegyzik a papírokat. A konszenzusos célár így már 10 800 forint körül tartózkodik, de ez még így is több mint 20 százalékkal magasabb a tegnapi záróárnál.

A forint oldalazással indította a napot: az euróval szemben 0,01 százalékkal erősödve 377,16-on, míg a dollárral szemben 352,46-on jegyzik a hazai devizát. 

Rendkívüli: véget ért a recesszió Magyarországon

Egy év után véget ért a technikai recesszió a magyar gazdaságban, miután a harmadik negyedévben eljött a várva várt felpattanás. Bár valószínűleg az éves növekedést már ez sem tudja megmenteni.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.