BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hat magyar részvény is kapós lett, rávethetik magukat a profi befektetők is

A Budapesti Értéktőzsde közzétette a likvid értékpapírnak minősülő hazai részvények legfrissebb listáját.

Kiderült, melyik hazai részvények váltották ki a legnagyobb befektetői érdeklődést 2023 utolsó hónapjaiban, a Budapesti Értéktőzsde ugyanis szerdán közzétette a likvid értékpapírok legfrissebb listáját a legnagyobb tételben kereskedett magyar részvényekről.

bux
bét
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A tavalyi negyedik negyedévben hat magyar részvény napi átlagos forgalma is meghaladta a százmillió forintot, és így likvid értékpapírnak minősült.

Ezt a napi kereskedési volument

  • az OTP, 
  • a Mol, 
  • a Richter, 
  • az Opus, 
  • a Magyar Telekom 
  • és a 4iG

érte el 2023 októbere és decembere között.

A likvid minősítés gyakorlati előnyöket is jelent a kibocsátóknak, a vonatkozó kormányrendelet rendelkezéseinek értelmében a befektetési alapok ugyanis az általános, 10 százalékos korlát helyett eszközeiknek akár 15 százalékát is befektethetik ilyen, likvidnek minősülő értékpapírokba. 

Történelmi év a tőzsdén, kaszálhattak, akik időben léptek

Remek évet tudhat maga mögött a Budapesti Értéktőzsde elsődleges részvénymutatója, a BUX-index: decemberben több alkalommal is rekordot döntött a kurzus, végül 60 620 ponton zárta az évet, amely 38,4 százalékos növekedést jelent 2022-höz képest. Sorra dőltek a rekordok, kiugró hozamot szállított az OTP–Telekom páros. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.