BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elbántak a magyar részvényekkel, ismét 397 forint felett az euró

Gyenge napot zárt a pesti tőzsde, a Richter, az OTP és a Magyar Telekom is erős mínuszban végzett pénteken. A forint bő fél százalékkal értékelődött le az euróval szemben.

Az európai mezőny hátát nézte pénteken a pesti tőzsde, a BUX 0,9 százalékos veszteségben, 65 236 ponton zárta a kereskedést. Pedig a nemzetközi hangulat kedvezett a kockázatvállalásnak, a vezető nyugat-európai indexek a párizsi CAC 40 kivételével erősödni tudtak.

bux, bét
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A hazai nagypapírok közül egy sem tudott víz felett maradni, a legmélyebbre a Richter került, a gyógyszergyártó kurzusa 1,4 százalékkal, 9200 forintra esett. Nem jártak sokkal jobban az OTP és a Magyar Telekom befektetői sem, a bankpapír 1,1 százalékos mínusszal, 17 000 forinton, a távközlési részvény pedig 1,2 százalékos csökkenést követően 890 forinton végzett.

Equilor Trader

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor!
A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt.

A legkevésbé a Molt adták a tőzsdézők, az olajrészvény 0,3 százalékot ereszkedve 2932 forintról várhatja a jövő hétfői folytatást.

A BUX-kosár legjobban teljesítő tagja a Delta volt 1,4 százalékos drágulással, a pólus másik végén pedig a BIF végzett 4,5 százalékos mélyrepülést követően.

A forint a tőzsdével együtt gyengélkedett, az euróval szemben 0,6 százalékot veszített értékéből a hazai fizetőeszköz. A közös európai pénzt ezzel ismét 397 forint felett jegyzik péntek kora este. A dollárhoz viszonyítva 1,1 százalékot gyengült a magyar pénz, a keresztárfolyam egészen a 367,3-es szintig csúszott vissza.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.