BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyot pattant az OTP, tör-zúz az oldalazó forint

Vajon a sajátrészvény-vásárlások dobták meg délután az OTP forgalmát, vagy intézményi szereplők spájzolnak a magyar bankpapírból? A forint oldalazása csak látszólag csendes sávozás, valójában éppen töri-zúzza a sávtetőnél húzódó technikai megállót a magyar deviza.

Kedden kora délután félszázalékos pluszban, 65 785 pont fölé kúszott a BUX. Ezzel a pesti tőzsde vezető indexe egyértelműen felülteljesítő, hiszen a német DAX index 0,15 százalékot emelkedett, míg a régiós versenytárs lengyel WIG index 1,70 százalékos mínuszba zuhant. 

Bét
tőzsde
bux
Fotó / Kallus György / Világgazdaság

Kedden, ebéd után elkezdték venni az addig langyos érdeklődést keltő OTP-részvényt. A bankpapír meredek emelkedéssel percek alatt közel 2 százalékos pluszba pattant, és 3 milliárdos forgalommal 17 220 forint környékén mozgott. Hétfőn az OTP árfolyamát 

sajátrészvény-vásárlások támasztották.

Még a másfél milliárdos forgalmat produkáló Richternek sikerült pluszba kapaszkodnia. A gyógyszerrészvényt 0,11 százalékos pluszban, 9305 forintnál jegyezték.

Félmilliárdos forgalommal, 0,34 százalékos mínuszba csúszott a Mol, és 2962 forintig süllyedt.

Élénk, közel 200 milliós forgalommal, bő fél százalékot korrigált a Magyar Telekom,és 893 forintig csúszott.

 

 

Az euró-forint árfolyama első ránézésre békés sávozást mutat. Valójában az oldalazó mozgás akár egy komoly kitörés előszobája is lehet a gyenge oldalon, oda-vissza tesztelgeti a kurzus a 394,50 és 395 között húzódó technikai zónát, egy sávtetőt. Szignifikáns áttörés esetén már a 399 forintos euró kerülne képbe.  

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.