BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Hungarian BUX Companies

A Richter sikeresen lezárta németországi nagybevásárlását

A Richter-Helm BioLogics vállalatban szerzett részesedésért 40,6 millió eurót, a Richter-Helm BioTec vállalatban szerzett részesedésért pedig 71,8 millió eurót fizetett a Richter, vagyis összesen 112,4 millió euróért vásárolta ki a két cégből a partnerét.

A németországi biotechnológiai eszközök felvásárlása lezárult – közölte a Richter Gedeon. A gyógyszeripari cég még márciusban írt alá megállapodást a német Helm AG részvénytársasággal, hogy megvásárolja annak 50 százalékos részesedését a Richter-Helm BioTec GmbH & Co. KG, valamint 30 százalékos részesedését a Richter-Helm BioLogics GmbH & Co. KG. vegyes vállalatokban.

Hungarian BUX Companies
Fotó: NurPhoto via AFP

A Richter ezzel a a két cég 100 százalékos tulajdonosa lett. A Richter-Helm BioLogics vállalatban szerzett részesedésért 40,6 millió eurót, a Richter-Helm BioTec vállalatban szerzett részesedésért pedig 71,8 millió eurót fizetett a Richter, vagyis összesen 112,4 millió euróért – több mint 43 milliárd forint 390 forintos árfolyam számolva – vásárolta ki a két cégből a partnerét.

A Richter-Helm BioLogics egy észak-németországi központú, a mikrobiológiai bérgyártás és -fejlesztés területén vezető, három telephellyel rendelkező vállalat, tapasztalt menedzsmenttel, több mint 300 alkalmazottal és csaknem 60 millió eurós éves árbevétellel. A tranzakció megerősíti a Richter tulajdon- és ellenőrzési jogát a németországi biotechnológiai eszközök felett.

Ahogy arról a Világgazdaság beszámolt, a Richter saját tulajdonában álló részvények aktuális mennyisége alapján a mai nap során hirdette ki azt is, mennyi osztalék jut egy papírra. Akinek az idei osztalékra fáj a foga, még pár napja van a Richter-részvények beszerzésére.

Európai felminősítést kapott két egészségipari magyar cég

Gratulált a nemzetgazdasági miniszter két magyar cég egészségipari innovációjához. A Richter Gedeon és a Biotalentum munkásságát kiemelt fontosságú, európai érdeket szolgáló projektnek minősítette az Európai Bizottság. Az EB tájékoztatása szerint összesen hat tagállam 14 egészségipari projektje kapta meg az IPCEI-minősítést.

 

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.