Pénz- és tőkepiac

Nem tett semmi váratlant a forint

Az euróval szemben minimálisan gyengült a magyar fizetőeszköz, a hónap eleji kezdéshez képest így is javított az uniós valutával szemben.

Vegyesen alakult, kevéssé változott kedd reggelre a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

Hungarian,Forint,Euro,Exchange,Rate:,Hungarian,forint,And,Euro,Coins
Kevéssé változott a forint árfolyama kedd reggel / Fotó: Shutterstock

Az eurót kedd reggel hét órakor 388,62 forinton jegyezték az előző esti 388,36 forint után, a dollár 360,92 forinton áll 360,30 után, a svájci frank jegyzése 397,97 forintra csökkent 398,01-ről.

Kedd reggeli jegyzésén a forint a hónap eleji kezdésnél 0,6 százalékkal áll erősebben az euróval, 1,6 százalékkal erősebben a dollárral és 0,2 százalékkal erősebben a svájci frankkal szemben. Az év eleje óta a forint az euróval szemben 1,4 százalékkal gyengült, a dollár ellenében 3,9 százalékot adott le, de 3,5 százalékkal áll erősebben a svájci frank ellenében.

Mikor érdemes eurót venni a nyaralás előtt? Fontos tanácsokat adnak a szakértők

Nem biztos, hogy érdemes halogatni a nyaraláshoz szükséges euró vásárlását, legalábbis a szakértő szerint a korábbi évek tapasztalata az, hogy a nyári hónapokban trendszerűen esik a forint árfolyama. Ráadásul ezúttal még a júniusi választások és a hitelminősítések is bekavarhatnak.

 

 

forint dollár devizapiac euró piaci összefoglaló
Kapcsolódó cikkek