BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hajnal óta nem talál magára a forint

A hajnali gyengülési hullámot a tőzsdenyitás után újabb hullám követte.

Borongósan kezdte a napot a forint, s a délelőtti árfolyammozgás is azt mutatta, hogy lassan el kell könyvelni a fordulatot a magyar deviza piacán. Az euró-forint jegyzése egyre távolodik a 200 napos mozgóátlagtól.

Hungarian,Forint,Euro,Exchange,Rate:,Hungarian,forint,And,Euro,Coins
Fotó: Shutterstock

A csütörtöki kereskedésben a 200 napos mozgóátlag közelében fordult az euró-forint árfolyama. Ez az átlag jelenleg 385,89-nál képez támaszt.

Pénteken már kora hajnalban 387,70 közelébe lendült az euró-forint jegyzése. Bár ez még illikvid piaci mozgásnak tekinthető, mert ekkor még aludtak a magyar devizapiacot jól ismerő szereplők. És ilyenkor Ázsiából egy-egy jól irányzott pozícióval is nagyot lehet lökni a forint árfolyamán. Még a magyar tőzsdenyitás előtt vissza is pattant az euró-forint a 387-es támasz alá. Ezt újabb gyengülési hullám követte: ismét 387 fölé kúszott a kurzus. 

 

A pénteki nyitás után az immár likvid forintpiacon is inkább a gyenge oldalon 387 felett kereste az irányt az euróval szemben a magyar deviza. És délelőtt 387,40 közelében mozgott az euró-forint.

Amennyiben a 387-es ellenállást szignifikánsan áttörné a jegyzés, akkor a következő fontosabb technikai megálló 389 közelében húzódik. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.