BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Technikai malőr miatt elmarad a Telekom aukciója

A Magyar Telekom lemondta a meghirdetett részvény-visszavásárlási aukciót.

A Magyar Telekom bejelentette, hogy a 2024. május 9-én meghirdetett részvény-visszavásárlási aukciót nem tudja lefolytatni, tekintettel arra, hogy a vonatkozó Európai Uniós rendelet – az Európai Parlament és a Tanács 600/2014/EU Rendelete a pénzügyi eszközök piacairól és a 648/2012/EU rendelet módosításáról (MIFIR) – alapján a közelmúltban változtak a befektetési vállalkozásokra vonatkozó kereskedési kötelezettség technikai szabályai, és ez ellehetetleníti a Budapesti Értéktőzsde MMTS1 Aukciós Kereskedési Rendszerének használatát a tervezett részvény-visszavásárlási aukció megvalósítására, valamint az UniCredit Bank., mint megbízott ajánlattevő közreműködését.

Budapest, 2022. június 6.
A 2018-ban átadott Magyar Telekom és T-Systems 58 ezer négyzetméter alapterületű székházának részlete a főváros IX. kerületében, a Könyves Kálmán körút és Üllői út találkozásánál. A TIBA Építész Stúdió projektjeként létesült épület 2022-ben elnyerte a BIGSEE Építészeti Díjat, Public and commercial architecture (Köz- és kereskedelmi célú építészet) kategóriában.
MTVA/Bizományosi: Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.Budapest, 2022. június 6.A 2018-ban átadott Magyar Telekom és T-Systems 58 ezer négyzetméter alapterületű székházának részlete a főváros IX. kerületében, a Könyves Kálmán körút és Üllői út találkozásánál. A TIBA Építész Stúdió projektjeként létesült épület 2022-ben elnyerte a BIGSEE Építészeti Díjat, Public and commercial architecture (Köz- és kereskedelmi célú építészet) kategóriában.MTVA/Bizományosi: Róka László ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Fotó: Róka László

A társaság továbbra is elkötelezett a 2024. február 22-én meghirdetett részvény-visszavásárlás mellett, és vizsgálja a megvalósítás időzítését és módját. 

A terv az volt, hogy 24 milliárd forintos keretösszeg erejéig lehet felajánlani Telekom részvényeket a kibocsátónak. 

A részvények csütörtökön 1,1 százalékos pluszban zártak, de a fenti hír már a kereskedés lezárta után érkezett. A társaság egyébként kifejezetten erős első negyedévről jelentett szerdán. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.