BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Délután erőre kapott a forint - szelvényvágás előtt korrigál a Richter

A BUX még gyengélkedve is felülteljesít a térségben. A Richter piacán már a szelvényvágás előtt profitrealizálás indult. A forint egy technikai szinttel birkózik, míg a Delta tovább menetel.

A hétfőn kitűnő formát mutató BUX kedden reggel még az újabb csúcsdöntés irányába indult, ám 69 774 pontnál megtört a lendület, és korrekció kezdődött. Kora délutánig több mint ezer ponttal, 68 709 pontig morzsolódott az árfolyam, de a bő 1 százalékos mínusszal is nagyjából együtt mozgott a pesti tőzsde vezető indexe a német DAX indexszel. Sőt, a 2 százaléknál is többet süllyedő régiós versenytárs lengyel WIG indexhez képest felülteljesítő a BUX.  

Budapest 2020.10.08.BÉT Budapesti Értéktőzsd
bux
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Ma forog utoljára osztalékszelvénnyel a Richter. A vállalat 432 forintot fizet részvényenként június 13-án. Hétfőn nagyot ment a papír, úgy tűnik, kedden megjelentek az eladók, ami akár az osztalékralival is összefüggésbe hozható,

a befektetők gyakran profitot realizálnak a szelvényvágás előtti utolsó pillanatban. 

A gyógyszerrészvény kora délután 1 százalékos mínuszban, 9600 forint közelében mozgott. 

Az OTP a sajátrészvény-vásárlások ellenére is erősen korrigált. A bankpapír délután 1,7 százalékos mínuszba, 17 260 forint közelében forgott.

A Mol 0,7 százalékot süllyedt, és 2800 forintnál várta a folytatást.

A 0,4 százalékot csorgó Magyar Telekomot pedig 990 forintnál jegyezték.

Tovább menetel az egy hónap alatt 93 százalékos hozamot produkáló Delta, a papír kedden napközben 5 százalékos pluszba emelkedett. 

Equilor Trader

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor!
A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt.

Kedden is forintgyengüléssel indult a nap. Az euró-forint 392,50 felett is járt, ám délután fordult a jegyzés, s 391,80 közelébe süllyedt a kurzus. A forint gyengülése és erősödése során az euró-forint oda-vissza átlépte a 392-nél húzódó technikai szintet. Kérdés, hogy 

alatta vagy felette zárja a napot? 

  Pozitív impulzust adhatott, hogy a KSH megerősítette a negyedéves GDP-adatokat.
 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.