BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Logos Of Companies And Stores In

Folytatódik a részvény-visszavásárlás a Telekomnál, csak kicsit másképp

A Magyar Telekom a következő egy hétben 24 milliárd forint értékben vásárol vissza részvényeket.

Az aukció lefújása után a Magyar Telekom a Budapesti Értéktőzsdén napi kereskedés keretében, valamint fix ügyletek révén tervez saját részvényeket vásárolni aktuális napi piaci áron – adta hírül a vállalat a tőzsde honlapján.

Logos Of Companies And Stores In 
A Magyar Telekom, Magyarország vezető távközlési szolgáltatója visszavásárolja részvényei egy részét.
A Magyar Telekom, Magyarország vezető távközlési szolgáltatója visszavásárolja részvényei egy részét / Fotó: AFP

A részvény-visszavásárlás keretében legfeljebb 24 milliárd forintért vásárol Magyar Telekom-törzsrészvényeket június 19. és 26. között, a beszerzendő részvények maximális száma 225 818 026 darab.

A vállalat a februári közgyűlési határozat és a vonatkozó jogszabály értelmében annyi részvényt vásárol meg, amivel együtt a saját részvényei nem haladják meg a Magyar Telekom alaptőkéjének 25 százalékát.

Brutális formában a Magyar Telekom, közel húsz éve nem ért ennyit a részvény

A történelmi 2655 forintos rekord azonban messze van még.

A tájékoztatás szerint, ha a fenti időszakban a visszavásárlás értéke nem éri el a 24 milliárd forintot, akkor a Magyar Telekom ősszel folytatja a részvények visszaszerzését. 

A részvény-visszavásárlási tranzakciók végrehajtására az Erste Befektetési Zrt. mint befektetési szolgáltató bevonásával kerül sor – áll a közleményben.

A programmal bejött a szakértők várakozása.

Az aukció lefújása nem csorbítja a Telekom-sztorit

Nem valószínű, hogy Vecsésen forgatják majd a Dallas új évadát.

A korábban eltervezett részvényesi juttatási programot aukciók nélkül is végrehajtja majd a Telekom, ezért ebben a történetben túl sok látnivaló nincs – mondta Cinkotai Norbert, a K&H Értékpapír vezető elemzője. A szakértő szerint nem szabad alábecsülni a Mol hazai olajtalálatát, de az nem valószínű, hogy Vecsésen forgatják majd a Dallas új évadát. Szóba került még a Richter csúcskészítményére vonatkozó szabadalom kiterjesztése, valamint az OTP újabb akvizíciója is

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.