BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gigaberuházást valósít meg a Richter Gedeon

A Richter több gyógyszercéget is felvásárolt. Célja Európa vezető nőgyógyászati piaci szereplőjévé válni, és megvetni a lábát több külföldi, köztük az amerikai és a japán piacon a nőgyógyászati termékek körében.

A Richter Gedeon megállapodott a Mithra Pharmaceuticals, valamint annak leányvállalata, a Mithra Recherche et Développement egyes belgiumi eszközeinek megvásárlásáról. Pontosabban a Richter megvásárolta az Estetra a Neuralis részvényei 100 százalékát, valamint a Mithra R&D egyes eszközeit és licencjogait – derül ki a Richter rendkívüli tájékoztatásából, amely kedden délután a Budapesti Értéktőzsde honlapján jelent meg.

A Richter Gedeon célja Európa vezető nőgyógyászati piaci szereplőjévé válni, és megvetni a lábát több külföldi, köztük az amerikai és a japán piacon a nőgyógyászati termékek körében.
A Richter Gedeon célja Európa vezető nőgyógyászati piaci szereplőjévé válni, és megvetni a lábát több külföldi, köztük az amerikai és a japán piacon a nőgyógyászati termékek körében / Fotó: Róka László

A vásárlás 175 millió eurót tesz ki, s már tartalmazza a meglévő adósságállományt is. A tranzakció lezárult, amivel egyidejűleg kifizették a Mithra Pharmaceuticals és az Estetra biztosított hitelezőit.

A vételár fennmaradó részének kifizetése egyes függő események bekövetkezésétől függ.

A Mithra legfontosabb eszköze az általa fejlesztett estetrolra (E4) mint természetes ösztrogénre alapozott innovatív platform. A vétel célja, hogy a Richter megszerezze az ezzel a molekulával kapcsolatos termékek globális jogait. Az átadásátvétel körébe a már piacra bevezetett Estellével és a fejlesztési szakaszban lévő Donestával kapcsolatos szellemi tulajdonjogok, meglévő szerződések és kötelezettségvállalások tartoznak.

Az átvétel miatt leépítés nem várható sem a Neuralis, sem az Estetra munkavállalói közt, sőt, a Mithra dolgozóit várják az Estetrához.

A megvásárolt eszközök egyedülálló lehetőséget teremtenek a Richter számára kulcsfontosságú nőgyógyászati (WHC) üzletágának világméretű kiszélesítésére és elmélyítésére. Az estetrol jogainak megszerzése lehetővé teszi, hogy az üzletág megvesse lábát az Egyesült Államokban, Japánban és egyéb piacokon – írták a közleményben, amelyben idézték Orbán Gábort, a Richter vezérigazgatóját.

„Az estetrol kizárólagos jogainak megszerzése rendkívüli stratégiai lehetőséget nyit a Richter egyik kulcsfontosságú üzletága számára.

Nagy várakozással tekintek a Richterhez most csatlakozó kutatócsapat és a már meglévő fejlesztési, gyártási és marketingplatformok között kialakuló szinergiából fakadó versenyelőnyre, ami elvezet majd oda, hogy az évtized végére teljesíthessük célunkat, hogy Európa vezető nőgyógyászati piaci szereplőjévé váljunk.”

A Richter nagybevásárlást tart ezekben a hetekben, a gyógyszercég németországi biotechnológiai eszközöket vásárolt fel május végén.

Záporoznak a jó hírek, száguld a Richter árfolyama – mutatjuk, miért

Kilőtt június elején a Richter árfolyama. A Vraylar szabadalmi védettségének potenciális kiterjesztése, osztalékrali, német nagybevásárlás és uniós dicséret is hajthatja az elemzők szerint még mindig alulértékelt gyógyszergyártó részvényeinek árfolyamát.


 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.