BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egymilliárd forintot kaszált egy magyar cég a Magyar Telekom raliján

Az ENEFI Magyar Telekom pozíciójának nem realizált árfolyamnyeresége már meghaladja az egymilliárd forintot.

Remek befektetésnek bizonyult eddig idén Magyar Telekom-részvényeket tartani, a távközlési társaság kurzusa bő öt hónap alatt már másfélszeresére hízott. 

Szeged,,Hungary,-,July,3,,2018:,T,Mobile,Logo,On
Fotó: Shutterstock

A blue chip papír elképesztő ralijával egy magyar tőzsdei cég is nagyon jól járt. Az ENEFI ugyanis tőkepiaci stratégiája részeként jelentős Magyar Telekom-pozíciót épített ki az elmúlt időszakban. 

A vagyonkezelő társaság arról tájékoztatott, hogy a pénteki 1026 forintos záróár alapján a finanszírozási költségekkel csökkentett, nem realizált árfolyamnyeresége már meghaladja az egymilliárd forintot.

Az ENEFI ugyanakkor figyelmeztetett, hogy a pozíció teljes zárásáig az elérhető eredmény mind pozitív, mind negatív irányba egyaránt jelentősen eltérhet a jelenlegi értékeléstől, továbbá – bár az igazgatóság elkötelezett a pozíció további megtartása mellett – lehetséges, hogy a pozícióját teljesen leépíti, bővíti, vagy más befektetéssel egészíti ki. 

Az ENEFI részvényárfolyama 6,5 százalékkal ugrott meg a bejelentésre a hétfői kereskedés elején. A társaság részvényei ezzel idén már 42 százalékkal drágultak, teljes piaci kapitalizációjuk ugyanakkor még így is csupán 2,4 milliárd forint.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.