BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
mémcoin,

Hatalmas profitok és brutális veszteségek: ezek most a legnagyobb mémcoinok

Nem minden kriptodeviza hasznos, de ettől függetlenül még lehet rajtuk sok pénzt keresni. Ezek a tokenek ülnek jelenleg a mémcoinok piacának trónján!

A kriptopiacon sok valóban ígéretes, hatalmas mindennapi felhasználási potenciállal rendelkező token van, elég csak a bankközi tranzakciókat forradalmasító Ripple-re vagy a web3-as ökosziszéma zászlóshajójára, az etherre gondolni. Vannak azonban olyan coinok, amelyeknek bevallottan sincs semmilyen céljuk, értelmük, sőt, sokszor egyszerűen csak viccből hozzák őket létre. Mutatjuk, mely tokenek ülnek a mémcoinok közel 44 milliárd dolláros piacának trónján!

mémcoin,
Hatalmas az érdeklődés a mémcoinok iránt / Fotó: AFP

3. PEPE – 4,71 milliárd dolláros kapitalizáció

A PEPE coin a mémtokenek közül is az egyik legkomolytalanabb kriptodeviza, amely az ethereum blokkláncon üzemel. 

Pepe,Cryptocurrency,Pepe,Token,,Cryptocurrency,Logo,Is,Displayed,On,Smartphone
A PEPE mémet sajnálatos módon sokszor használják szélsőséges üzenetek terjesztésére / Fotó: Shutterstock 

Eredete a méltán népszerű, viszont az elmúlt időszakban, főleg a 2016-os amerikai elnökválasztás óta inkább botrányhősként elhíresült Pepe mémre vezethető vissza, melyet az elmúlt években egyre többször használtak fel radikális jobboldali üzenetek terjesztésére – a karakter eredeti megalkotójának vehemens tiltakozása ellenére is.

A PEPE befektetői azonban mindennek ellenére boldogok lehetnek: a token jegyzése ugyanis 943 százalékkal került feljebb az elmúlt egy évben, így akik korán kapcsoltak, nagy pénzt tehettek zsebre.

 

2. Shiba Inu – 10,44 milliárd dolláros kapitalizáció

A Shiba is viccnek indult még 2020-ban a nemrég meghalt mémkutya, Kabosu tiszteletére, azóta azonban az egyik legnagyobb rajongótáborral rendelkező tokenné vált, melynek időközben valós céljai is lettek: például forradalmasítani a centralizált pénzügyi világot. 

Altcoins Photo Illustrations
Elon Musk is követi a Shiba Inu életútját / Fotó: NurPhoto via AFP

A Shiba Inu token árfolyama 144 százalékkal erősödött az elmúlt 12 hónap során, ezzel szintén jó évet tudhat maga mögött.

1. Dogecoin, az első mémcoin – 17,67 milliárd dolláros kapitalizáció

Elon Musk kedvenc tokenjét még 2013-ban hozta létre Billy Markus és Jackson Palmer, akik egyértelműen viccnek szánták a tokent, a Doge mémet kívánták vele megjeleníteni a kriptopiacon.

Dogecoin And Twitter Photo Illustrations
A Doge uralja a mémcoinok piacát / Fotó: NurPhoto via AFP

A Doge azonban időközben a Shiba tokenhez hasonlóan megkomolyodott: egyre több híresség kezdte el használni, így a közösségi médiában is nagyobb figyelmet kapott, mára pedig rendszeresen használják sokan egymás közti fizetéseken túl különböző jótékonysági célokra is.

A Dogecoin árfolyama az elmúlt egy évben 95 százalékkal erősödött, az elmúlt negyedév azonban a Shibához hasonlóan gyengére sikerült.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.