BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ralizik a Telekom, nagy bedőlésekkel keresi az irányt a forint

Délelőtt régiós és európai kitekintésben is enyhén felülteljesítő volt a pesti parkett vezető indexe. Kiemelkedő részvény a megállíthatatlanul emelkedő Magyar Telekom, mely már elérte az elemzők egyéves horizontjára rajzolt árfolyamsávot.

Szerdán délelőtt 0,79 százalékos pluszba lendült a BUX. Ezzel a pesti tőzsde vezető indexe a hét eleji omlásokat egész Európában követő árnyalatnyi pozitív korrekcióban is enyhén felülteljesítő. A német DAX index 0,37 százalékot emelkedett, de még az előválasztások szele miatt nagyot betliző francia CAC index is feljebb kapaszkodott 0,24 százalékkal. A régiós versenytárs lengyel WIG index 0,43 százalékkal került feljebb.  

LUS_IMG_6301
Egymás után sorjáztak a céláremelések / Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Az OTP már délelőtt elérte az 1,25 milliárdos forgalmat, s közel 1 százalékot emelkedve, 17 600 forint fölé lendült.

A Richter majdnem ugyanekkora forgalommal, 0,81 százalékkal feljebb kapaszkodva, 9320 forintnál hallgatta a déli harangszót.

A Mol elenyésző, 125 milliós forgalommal, 0,35 százalékot araszolt, és 2864 forintig jutott.

Még az Opus is összehozott délelőtt 209 milliós forgalmat, és 0,72 százalékot korrigálva 417 forintig csúszott.

Élénk, 735 milliós forgalommal, 

2,54 százalékot ralizott délig a Magyar Telekom, s 1050 forintnál delelt.

Ezzel alig marad el a 12 havi elemzői célárak 1055 forintos mediánjától.

 

Az uniós voksolás óta a visegrádi devizákkal mélyrepülő forint szerda délelőtt hatalmas amplitúdóval kereste az irányt, hol az erős, hol a gyenge oldalra lendülve. Az euró-forintot délben 394,67 közelében jegyezték. De délelőtt járt 394 alatt és 395 felett is a kurzus.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.