BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Technikai elemzés: jól teljesített a múlt héten a magyar részvénypiac

A héten jól teljesített a hazai részvénypiac, jelentős hétfői megugrással indult, majd a keddi korrekciót követően újabb emelkedő hullám jött. A vezető részvények közül a Magyar Telekom áttörte az ezerforintos szintet, a Mol pedig most próbál kilépni a néhány hetes bázisból. Az OTP egyelőre csökkenő trendvonal alatt mozog, a Richter viszont jól teljesített az osztalékszelvény levágását követően.

Fontos támaszt tesztelt az OTP árfolyama a héten, de végül nem tört le szignifikánsan a 17 270 forintos szint. A pozitív korrekció során a 17 530–17 590 forintos zónára érdemes figyelni, átlépése esetén a piros csökkenő trendvonal lehet a következő akadály. Érdemi emelkedésre pedig csak az utóbbi tartós áttörése esetén számíthatunk. Az említett trendvonal jelenleg 17 750 forintnál húzódik.

 

Hétfőn nagyot ugrott a Richter jegyzése, majd az osztalékszelvény levágása után is csak a 200 napos mozgóátlagig esett, ezt követően ismét gyors emelkedést láttunk. A meghatározó szintek nem változtak, támaszt az említett mozgóátlag képez 9161 forintnál, illetve egy gyengébbet az 50 napos átlag 9304 forintnál. Fontos ellenállás a 9420 forintos szinthez köthető.

 

A Mol árfolyama bázist épített az elmúlt hetekben a 2780–2840 forintos tartományban, onnan próbál most kilépni felfelé. Ha sikerül áttörnie a sávszélt, a 200 napos mozgóátlag képezheti a következő akadályt 2866 forintnál. Ezzel megkezdődne az osztalékrés visszatöltése.

 

A Magyar Telekom tovább emelkedett, már az ezerforintos szint felett vagyunk, Fibo-szintek alapján a következő potenciális ellenállás 1038 forintnál adódhat. Az RSI-indikátor ismét a túlvett tartományba lépett, de ez önmagában a korábbi emelkedő hullámok alatt sem jelentett korrekciót. Ráadásul az MACD-indikátor még nincs túl magasan. Az emelkedés folytatása esetén a neonzöld trendvonal lehet majd erős ellenállás, ez jelenleg 1070 forintnál húzódik.

 

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.