BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Utoljára 2008 előtt ment ilyen jól a befektetési bankároknak

A Jefferies számai felfelé tolják a Wall Street várakozásait. Különösen, hogy újra fellendül a tőkeáttételes hitelezés. De látványosabb fellendülést a kamatvágástól vár a piac.

Jelentős ugrást mutat a Jefferies Financial Group független befektetési bank legutóbbi negyedéve az üzleti tevékenység néhány kulcsfontosságú szegmensében. A Jefferies jó negyedéve alapján a Wall Street többi szereplőjének jelentése is kedvezőbb lehet a vártnál. A Jefferies részvénye csütörtökön 8 százalékot pattant, és historikus csúcsra szaladt fel. Ez a részvény első rekordja 2008 óta.

Exterior view of the New York Stock exchange (NYSE) at Wall Street ahead of the US Federal Reserve's decision on lending rates in New York on January 31, 2024. (Photo by ANGELA WEISS / AFP)
Fotó: AFP

Bár a befektetési banki tevékenység még mindig nem tért vissza a 2021-es szintre, amikor az amerikai jegybank szerepét játszó Federal Reserve 

a kamatlábak meredek emelésével rálépett a fékre.

De úgy tűnik, hogy a piac alig várja, hogy a Wall Streeten újra beköszöntsön a fellendülés.

A Jefferies számai azt mutatják, hogy leginkább az adósságbiztosítási bevételek ugrottak meg. Ebben a szegmensben majdnem 60 százalékos volt az emelkedés egyik negyedévről a másikra. Ezt az üzletágat olyan tevékenységek vezérlik, mint

a tőkeáttételes hitelezés. 

Ezzel szemben a Jefferies tanácsadói bevétele a második negyedévben csökkent az első negyedévhez képest, s mindössze 12 százalékkal emelkedett év per év alapon. 

Fontos, hogy a megkötött ügyletek mennyisége fokozatosan növekszik. A Morgan Stanley elemzői által összeállított adatok szerint a globális szinten bejelentett M&A- (felvásárlások és fúziók) volumenek 6 százalékkal emelkedtek az előző év azonos időszakához képest az idei második negyedévben.

 Az amerikai kamatlábak csökkentése erőteljesebb fellendüléshez vezetne

– írták szerdai jegyzetükben a Morgan Stanley elemzői.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.