BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A külföldi turisták valutaváltásai is erősítik a forintot

Pénteken tovább folytatódott a magyar deviza erősödése.

Intenzíven erősödik a magyar deviza pénteken. Az euró-forint a reggeli 393,5 alatti szintekről délutánra 390 közelébe süllyedt. 

Siofok,,Hungary,-,July,30.,2016:,Huge,Crowd,In,The
Balaton, életmentés, vöröskereszt
A tavalyinál több külföldi vendég érkezett / Fotó: Shutterstock

Csütörtökön egy technikai ellenállás közelében fordult az euró-forint árfolyama. A jegyzés a 394,5–395-ös zónából indult lefelé, s a 30 napos mozgóátlag (393,35) alatt zárt. Pénteken tovább folytatódott a forint erősödése. A kurzus napközben az 50 napos mozgóátlagot is letörte, mely 391,87-nél képezett fontos támaszt. Immár a 390 forintos euró lehet a következő technikai megálló.

A forintot a hazánkba áramló külföldi turisták valutaváltásai is erősítik. Idén július 18-ig már csaknem 19 százalékkal több külföldi vendég érkezett Magyarországra, mint tavaly. A határon túlról érkező vendégek 10,7 millió vendégéjszakát töltöttek a magyar szálláshelyeken, 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.