BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Magyar Telekom ellenállhatatlannak tűnik még a mostani magasságokban is

A Magyar Telekom részvénye egy kis korrekciós időszakot követően újra a csúcsára emelkedett, miközben a Richter és az OTP folytathatja a kitörést. A Mollal kapcsolatban azonban inkább az óvatosság a mérvadó jelenleg.

MAGYAR TELEKOM

A Magyar Telekom részvénye ellenállhatatlannak tűnik a befektetők számára még a mostani magasságokban is, egy kis korrekciós időszakot követően újra csúcsán van a részvény. A forgalom az 50 napos átlag alatt van ugyan, de technikai szempontból egyértelműen erős a részvény. 

File: T-Mobile Buys Sprint For $26.5 Billion Magyar Telekom
A Magyar Telekom még ebben a magasságban is ellenállhatatlannak tűnik / Fotó: Getty Images

Március óta – kisebb szünetekkel – lényegében a technikai túlvettség állapotát mutatja az RSI-indikátor, ami ismét ezt a jelentős szintet lépte át a korrekcióból visszatérve. A jelenlegi árfolyam már az elemzői célárak felett van, több mint 7 százalékkal.

 

OTP

A rendkívül jó technikai kép ellenére a bankokat érintő hirtelen reguláció bejelentésének napján nagy volt a riadalom az OTP-részvények piacán, egy nap alatt újra az 50 napos mozgóátlag alatt találta magát az árfolyam. A piac azonban feldolgozta a hírt, és a sajátrészvény-vásárlások további folytatása is megnyugtatta a hangulatot, így a részvény újra az 50 napos átlag felett találta magát, sőt, a 20 napos mozgóátlagot is húzta. Így újra a fontos átlagai fölött volt az árfolyam a múlt heti utolsó kereskedési napon, bizonyítva ezzel a részvény masszív piaci erejét.

A 18 240 forintos árszint folytatása egy újabb kitörés lehet, ami sokkal inkább az éves célár felé mutat. A technikai indikátorok erőt mutatnak, az emelkedő trendcsatorna aljához közeli árfolyamon lehet venni az OTP-t, a trendcsatorna felső része pedig egybeesik az elemzői célárakkal, a 21 360 forintos árszinttel. Ha a stopszintet a jelenlegi bollingerszalag alsó széléhez tesszük, akkor 4,53-as kockázat/nyereség ráta mellett lehet pozíciót nyitni éves befektetési időtávot választva, 17 százalék feletti várható hozammal.

 

RICHTER

A Richter részvényei stabil emelkedésben vannak a legutóbbi 50 napos mozgóátlagból való kitörés óta. Minden nevezetes átlag rendre egymás felett helyezkedik el, ami kiváló lehetőséget mutat arra, hogy a 2024-es csúcs felé közelítsen az árfolyam. Amennyiben képes lesz új csúcsra menni, és abból kitörést mutatni, úgy megvan a lehetősége, hogy a kurzus a részvény éves elemzői célára felé vegye az irányt.

A háromszögből történő kitörés esetén a jelenlegi árszint még a stopszint feletti érték lenne. A legtöbb technikai indikátor alapvetően bikás, a forgalom ellenben viszonylag alacsony – az 50 napos átlagforgalom kevesebb mint felével kereskedtek.

Így alapvetően felfelé mutatnak a lehetőségek, de a háromszögből való egyértelmű kitörésig inkább a kivárás jellemző a részvényre. 

A kitörést azonban szépen megtámasztják a Richter fundamentumai, így napról napra egyre nagyobb a valószínűsége az emelkedő háromszögből való kitörésre.

 

MOL

A Mol-részvény sikeres kitörést mutatott az elmúlt kereskedési napokban, de a kitörés ereje három nap alatt elveszett, és az árfolyam újra a 200 napos átlag alá került. A 20 napos mozgóátlag már a 200 napos alatt van, de a veszélyesebb technikai kép az, hogy meredeken közelít az 50 napos mozgóátlaghoz, ami a technikai elemzés terminusában a „halálkereszt” elnevezést kapja.

A Mol-részvény grafikonján azonban a januárban és 2023. november végén volt látható, ám ezt követően mindig tartotta a hosszú emelkedő trendcsatorna vonalát. 

Most az árfolyam ennek a trendcsatornának a támaszszintjén van, ha ez is eltörik, az nem mutat biztató jövőt a Mol-részvények számára.

Az összes technikai indikátor inkább borúlátó, így a technikai kép jelentős ellentmondásban van a 3574 forintos elemzői konszenzussal, ami 26 százalékos emelkedési lehetőséget jelez előre. A részvénnyel kapcsolatban inkább az óvatosság a mérvadó jelenleg.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.