BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
bux, bét értéktőzsde

Az OTP és a Telekom húzta a pesti tőzsdét

Az elmúlt hónapokban bomba formát mutatott a magyar tőzsde, ma viszont a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 18,8 pontos, 0,03 százalékos emelkedéssel, 71 169,33 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 14,9 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

bux, bét
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A Mol 0,98 százalékkal 2840 forintra gyengült 2,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 1,43 százalékkal 17 780 forintra nőtt, forgalmuk közel 9,2 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1,93 százalékkal 1054 forintra emelkedett, forgalma 1,4 milliárd forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 2,14 százalékkal 9595 forintra emelkedett, a részvények forgalma 1,9 milliárd forintot ért el. A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 6560,90 ponton zárt kedden, ez 21,79 pontos, 0,33 százalékos emelkedés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Equilor Trader

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor!
A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt.

Az elmúlt hónapokban bomba formát mutatott a magyar tőzsde, tavaly decemberben a BUX első alkalommal zárt 60 ezer pont felett, aztán december végén átlépte a 61 ezres szintet, azóta pedig sorra dönti a rekordokat: előbb idén április közepén áttörte a 67 ezres határt, a hónap végén pedig 68 ezer felett zárt. 

A 69 ezres határt májusban lépte át, majd júniusban megugrotta a 70 ezres küszöböt is, az elmúlt hetekben pedig folyamatosak a csúcsdöntések. Ugyanakkor az elmúlt napokban kisebb korrekció következett be.

Állampapír: szintet lépett a magyar lakosság kedvence

Minden korábbinál nagyobb vagyonnal fordulhattak rá a háztartások az idei nyárra, miután májusban szintet lépett a hazai értékpapírokban, azaz állampapírban, kötvényekben, részvényekben és befektetési jegyekben tartott eszközeik összértéke. A lakosság továbbra is csak óvatosan tőzsdézik, magyar részvényeket mindössze 16 milliárd forint értékben vásároltak a hónap során.

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.