BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Brutális forgalomban kúszott újabb csúcsra a BUX index

A pesti tőzsde nagyjai ragyogóan kezdték a hetet, a blue chipek többsége lényegi pluszt könyvelt el a hét első napjának végére. A BÉT felfutását a kiváló nemzetközi hangulat is segítette.

Kirobbanóan jó nemzetközi hangulat mellett kiugróan erősen kezdte a hetet a BÉT, a pesti tőzsde vezető részvényeinek többsége lényegi pluszban zárta a napot. A BUX index 0,6 százalékkal 73 375 pontra erősödött, ezzel ismét megdöntötte történelmi árfolyamcsúcsát. A parkett forgalma kiemelkedően magas, 14,5 milliárd forint volt.

20231016 Budapest Budapesti Értéktőzsde  BÉT Fotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG
Ragyogóan kezdték a hetet a BÉT blue chipjei /  Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A nap nyertese a Magyar Telekom volt, a távközlési cég részvényei 0,93 százalékkal 1088 forintig meneteltek a nap végére, 300 millió forintos forgalom mellett. Hasonlóan jó napjuk volt az OTP befektetőinek is, a bankpapírok ugyanis 0,89 százalékkal 18 785 forintig erősödtek a nap végére

kiugróan magas, 11,5 milliárd forintos érdeklődés mellett.

Pluszban zárt a Richter árfolyama is, a gyógyszeripari vállalat jegyzése 0,77 százalékkal 9840 forintig emelkedett a gongszóig, 1,4 milliárd forintos forgalomban. Egyedül a Mol kurzusa csúszott pirosba estére: az olajipari cég papírjai 0,21 százalékkal 2840 forintig gyengültek a kereskedés végére, 924 millió forintos forgalom mellett.

Equilor Trader 

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor! 

A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt. 

A forintnak a blue chipek többségéhez hasonlóan jó napja volt: a hazai deviza 0,37 százalékkal hathetes csúcsot jelentő 389,31-ig erősödött az euróval, és 0,37 százalékkal 357,66-ig került feljebb a dollárral szemben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.