BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elfogyott a lendület a tőzsdén a hét végére, a forint viszont egyre jobb formában

A hazai tőzsde az európai piacokkal tandemben gyengélkedett, a blue chipek összességében nem zárták jól a hetet. A forint egyre vidámabb zöldben, a BUX viszont visszafogott pirosban zárta a kereskedési napot.

Általánosan rossz európai tőkepiaci hangulat mellett visszafogott mínuszban zárta a hetet a hazai parkett is. A Budapesti Értéktőzsde forgalma kifejezetten alacsony, mindössze 6,1 milliárd forint volt, a BUX index végül 72 132 ponton, 0,3 százalékos mínuszban fejezte be a hét utolsó kereskedési napját.

20231016 Budapest Budapesti Értéktőzsde  BÉT Fotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG
GYORSHIR
Pirosban zárt a BUX, jó formában a forint / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A nap legnagyobb vesztese az OTP volt: a bankpapírok 0,83 százalékkal, 17 970 forintig csúsztak a nap végére, forgalmuk 2,7 milliárd forint volt. Hasonlóan gyenge pénteket tudhat maga mögött a Mol is, melynek részvényei iránt 530 millió forintos érdeklődés állt fenn, papírjai pedig végül 0,47 százalékkal, 2934 forintig süllyedtek a kereskedés végére.

A Magyar Telekom jegyzése ott zárt, ahol tegnap: egy nagyobb kilengést követően a kurzus visszatért a reggeli gongszót megelőző állapotára, 1044 forintra, 73 millió forintos forgalom mellett. Az egyetlen erősödésre képes papír a Richteré volt: a gyógyszeripari vállalat részvényei 0,47 százalékkal, 9690 forintig emelkedtek a nap végére, 1,4 milliárd forintos forgalomban.

Equilor Trader 

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor! 

A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt. 

A forintnak eközben kifejezetten jó napja volt: a hazai deviza a reggeli külkereskedelmi adatokat követően lendületet tudott venni, ez pedig kisebb kilengésekkel ugyan, de egészen este fél hat környékéig meg tudott maradni. Az euróval szemben 0,15 százalékkal, 392,49-ig erősödött a jegyzés, míg a dollárral szemben 0,26 százalékos a plusz, 362,6-on áll a zöldhasú kereszt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.