BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Robbantott a Duna House, a brutális növekedés után ugrik az árfolyam is

A Duna House csoport által közvetített összesített hitelérték 50,8 százalékkal, a teljes hálózatra jutó jutalékbevétel 33 százalékkal, míg a sajátiroda-szegmens összjutaléka 25 százalékkal nőtt a második negyedévben. Idehaza több mint 100 százalékkal nőtt a Duna House által közvetített hitelvolumen.

Kimagasló volumenszinteket ért el a Duna House a második negyedévben, 25-50 százalék közötti év/év növekedéssel minden üzleti szegmensben – közölte az ingatlanközvetítő cég hétfő reggel. 

IMG_2264 Duna House
Idehaza is jól teljesített a Duna House / Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Tájékoztatásuk alapján 

  • az összesített hitelmennyiség 50,8 százalékkal, 250 milliárd forintra, 
  • a teljes hálózatra jutó jutalékbevétel 33 százalékkal, 4,05 milliárd forintra, 
  • míg a sajátiroda-szegmens negyedéves összjutaléka 25 százalékkal, 475 millió forintra nőtt.

Az olasz hitelközvetítés összesített értéke 28 százalékkal, 338 millió euróra (131,9 milliárd forint) ugrott euró alapon az előző év azonos időszakához mérten, míg az első negyedévhez képest 27 százalékos volt a bővülés. A Professione Casa ingatlanközvetítő hálózattal a tavalyi évben aláírt együttműködési megállapodás hatására 2024 elejétől fokozatosan felépülő, jelentős organikus növekedésre számít a csoport.

Magyarországon rekord, Lengyelországban csökkenés

Magyarországon év/év bázison 105,2 százalékkal ugrottak meg a hitelvolumenek a magához térő ingatlanpiacon az éves távlaton csökkenő hitelkamatoknak köszönhetően. 

A megelőző negyedévhez képest is 35,1 százalékot tett ki a növekedés mértéke, így 34,1 milliárd forintos rekordösszeget tett ki a csoport által közvetített negyedéves hitelvolumen.

A Duna House magyar franchise ingatlanközvetítési szegmensben kitermelt összjutalék 43 százalékkal, 2,97 milliárd forintra emelkedett, míg a saját irodáké 40 százalékkal, 240 millió forintra lőtt ki.

Lengyelországban negyedéves szinten mérséklődtek a hitelvolumenek a 2022. utolsó negyedévi mélypont óta tartó növekedés és az előző két negyedévben megmászott csúcsokat követően. 

A támogatott hitelprogram kifutása a várakozásoknak megfelelően lehűtötte a piacot.

 A franchise ingatlanközvetítés jutalékai éves szinten 7 százalékkal, egymilliárd forint fölé emelkedett, míg a saját irodás ingatlanközvetítésé 5 százalékkal mérséklődött év/év bázison.

A közvetített hitelek értéke 52 százalékkal, 926 millió zlotyra (83,6 milliárd forint) gyarapodott, hozzá kell azonban tenni, hogy ez az összeg az első negyedévhez viszonyítva 34,8 százalékos visszaeséssel egyenértékű. A lengyel saját irodák negyedéves jutalékbevétele 5,4 százalékkal mérséklődött.

A hírre a Duna House részvényei a hétfőn délelőtt kibontakozó tőzsdei zuhanás ellenére 5,6 százalékkal, 834 forintig száguldottak. A papírok a tavalyi 644 forintos záróárukhoz mérten, eddig 30 százalékkal drágultak, ráadásul májusban 125 forintos osztalékot is  zsebre vághattak a részvényesek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.