BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyhavi csúcson a forint, rég volt ennyire olcsó az euró

Az eurót 392,5 forint alatt jegyzik, négy hete volt legutóbb ennyire erős a magyar pénz. A pesti tőzsdén gyengén vették a pénteki rajtot a hazai részvények.

Négyhetes csúcsra erősödött a forint péntek reggel az euróval szemben. Az európai fizetőeszközért 392,4 forintot kértek kilenc órakor, ami 0,2 százalékos forinterőt jelent. A magyar pénz a 3,6 százalékkal bővülő májusi kiskereskedelmi forgalomról szóló friss KSH-adatok közzétételét követően vett újabb lendületet, noha az elemzők ennél valamivel nagyobb, 4 százalékos javulásra számítottak. 

Hungarian,Forint,20000,Huf,Banknote.,Hungary,Money,Note,Currency.,3d
forint
Erősödik a forint az euróval szemben / Fotó: Shutterstock

Emellett a gyengélkedő dollár is a forint malmára hajtja a vizet. A dollárhoz képest 0,2 százalékot javított a forint, a keresztárfolyam 362,7-es szintnél jár jelenleg. A hazai fizetőeszköz legutóbb egy hónapja, június elején volt hasonlóan erős. 

 Az Equilor reggeli elemzői jegyzetében arról ír, az euró-forint árfolyama már a tegnapi kereskedésben a 393-as szint alá esett, így most a 30 napos mozgóátlagra érdemes figyelni, mely 392,97-nél húzódik jelenleg. A következő támasz az 50 napos mozgóátlag lehet 390,77-nél. Ez alapján tehát lehet még tér a forint további erősödése előtt.

Equilor Trader

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor!
A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt.

A pesti tőzsde a csütörtökön beállított új csúcsról fordult le ma reggel, a BUX 0,2 százalékos csökkenéssel, 72 228 ponton indított.

Az OTP árfolyama 0,3 százalékkal 18 070 forintig ereszkedett, a Mol jegyzése 0,1 százalékkal 2946 forintig csúszott vissza. A Richter 9645 forinton stagnálva rajtolt, a Magyar Telekom papírjai pedig 0,2 százalékkal 1 046 forintra drágultak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.