BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új történelmi csúcs: meg sem rebbentette az informatikai leállás a BUX-ot

Kis forgalom és árfolyammozgások mellett telt a pénteki nap a budapesti tőzsdén, ám még ez is elég volt, hogy a BUX újabb csúcson zárjon.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 41,24 pontos, 0,06 százalékos emelkedéssel, 72 940,89 ponton, új történelmi csúcson zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 11,5 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.

bux, bét
Kis forgalom és árfolyammozgások mellett telt a pénteki nap a budapesti tőzsdén, ám még ez is elég volt, hogy a BUX újabb csúcson zárjon / Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Eseménytelen, tipikusan nyári nap volt a tőzsdén, kis elmozdulásokkal, a forgalom sem lett túl magas. A vezető részvények esetében – az OTP kivételével – a szokásos forgalom ötöde-hatoda fordult meg. A teljes forgalom több mint 81 százalékát OTP-papírok adták – mondta Muhi Gergely az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek.

Equilor Trader

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor!
A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt.

  • A Mol 30 forinttal, 1,04 százalékkal 2846 forintra csökkent, 800,6 millió forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények ára 90 forinttal, 0,49 százalékkal 18 620 forintra erősödött, forgalmuk 9,4 milliárd forintot tett ki.
  • A Magyar Telekom árfolyama 12 forinttal, 1,1 százalékkal 1078 forintra esett, forgalma 268,5 millió forint volt.
  • A Richter-papírok árfolyama 85 forinttal, 0,88 százalékkal 9765 forintra nőtt, a részvények forgalma 679,9 millió forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 6655,29 ponton zárt pénteken, ez 6,81 pontos, 0,1 százalékos emelkedés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

BÉT: a pesti tőzsdét nem érinti a Crowdstrike-malőr, új csúcson a BUX

A Budapesti Értéktőzsde működését nem érinti a világszerte tapasztalt informatikai leállás – válaszolta a VG.hu-nak a tőzsdeüzemeltető. A BUX új csúcsszintre emelkedett, közel a 73 ezer pontos határ.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.