BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megérkezett az OTP Bank Romania vételára

A magyar lakossági bank olyan piacokra összpontosít, ahol a jövőben hangsúlyos jelenlétet tud kiépíteni.

A Banca Transilvaniával idén február 9-én aláírt adásvételi szerződés alapján megtörtént a tranzakció pénzügyi zárása, melynek eredményeként az OTP Bank Romania a Banca Transilvania tulajdonába került – tette közzé a magyar lakossági bank a BÉT honlapján. 

Budapest, 2024. január 29.Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke interjút ad Székely Dávidnak, az M4 Sport csatornaigazgatójának az MTVA Kunigunda útjai stúdiójában 2024. január 29-én.MTI/Szigetváry Zsolt
Csányi Sándor elnök-vezérigazgató köszönetet mondott az OTP Bank Romania vezetőségének és munkatársainak / Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

A tranzakció keretében az OTP csoport az OTP Leasing Romaniát is értékesítette a Banca Transilvania Csoport számára. Míg az OTP Asset Management adásvételének zárására – a vonatkozó hatósági engedély megszerzése függvényében – egy későbbi időpontban kerülhet sor.

Az OTP csoport elsődleges stratégiai célja, hogy organikus növekedés és akvizíciók révén növelje piaci részesedését a kelet-közép-európai régióban, illetve újabban Közép-Ázsiában

– mondta a tranzakció zárása kapcsán Csányi Sándor. Majd azzal folytatta az elnök-vezérigazgató, hogy ezt a stratégiát követték az elmúlt húsz évben Romániában is, de

nem sikerült elérniük az optimális piaci részesedést, így a vezetőség döntésének értelmében értékesítették a leánybankot. 

Ez a lépés lehetővé teszi, hogy a csoport olyan piacokra összpontosítson, ahol a jövőben hangsúlyos jelenlétet tudnak kiépíteni. 

Mint mondta, a Banca Transilvania piacvezetőként és az OTP Bank Romania új tulajdonosaként számos lehetőséget kínál majd az ügyfeleknek és a munkatársaknak most és a jövőben egyaránt. Azt is hozzátette: köszönetet mond az OTP Bank Románia vezetőségének és munkatársainak két évtizedes elkötelezett és magas szakmai színvonalú munkájukért, amely során a romániai bank stabil piaci szereplő volt, számos fontos fejlesztést hozott létre és magas színvonalú pénzügyi szolgáltatást nyújtott Romániában.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.