BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megtáltosodott a Richter, 10 000 forint közelében az árfolyam

Ezúttal átlépheti saját árnyékát a Richter, összejöhet az öt számjegyű árfolyam.

Miután délelőtt jobbára keddi záróértéke alatt botorkáltak a Richter részvényei, talán a gyengülő forint hatására is kora délután váratlanul megélénkült a gyógyszerrészvény forgalma, a kurzusa pedig több mint 1 százalékkal 9950 forintos rekordszintre lőtt ki, azaz karnyújtásnyi közelségbe került a 10 000 forintos lélektani határhoz. 

Richter
Meddig jut ma a Richter ? / Fotó: Róka László / MTI

A Richter papírjai a közelmúltbeli kedvező hírek nyomán folyamatosan eddigi 9845 forintos rekordárfolyama közelében tartózkodott, sőt kedden éppen ezen az értéken zárt, ám ez a magasság rendre elbizonytalanította a befektetőket, és elfogyott a lendület.

Az elemzői véleményeket alapul véve még egy jó darabig futhat a Richter szekere, hiszen a londoni tőzsdecsoport (LSEG) elemzői konszenzusa 11 675 forintos medián célár mellett ajánlja vételre a vállalat papírjait. 

A gyógyszergyártó augusztus 6-án nyitja meg a könyveit a befektetők előtt, ekkor számol be második negyedéves eredményeiről. 

Rövid távon kedvező hatással lehet a gyenge forint a Richter-részvények árfolyamára, mivel forgalma túlnyomó része külföldön keletkezik, a cég sikerterméke a cariprazine-alapú Vraylar antidepresszáns hatalmas jutalékbevételeket termel az Egyesült Államokban. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.