BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Borús előrejelzés érkezett, eladásra ajánlják az OTP-t

A Morgan Stanley 1400 forinttal visszavágott célár mellett tartásról eladásra rontotta le az OTP részvényeire vonatkozó ajánlását.

Rossz hírt kaptak az OTP részvényesei csütörtökön, az elmúlt időben ritkán látott pesszimista előrejelzés érkezett a magyar nagybank részvényeire.

OTP, célár, Morgan Stanley
Eladásra ajánlja az OTP részvényeit a Morgan Stanley / Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A Morgan Stanley ugyanis friss elemzésében visszavágta az eddigi, 21 500 forintos célárat, és immár csak 20 100 forintra taksálja a legnagyobb hazai hitelező részvényeinek értékét.

A csökkentett árfolyam-várakozás alapján 8 százalékos emelkedésre van kilátás a következő 12 hónap során. Ennek ellenére az amerikai befektetési bank az OTP-papírok intézményi ajánlását is lerontotta, az eddigi tartás helyett eladásra javasolja azokat.

Az OTP szélesebb körű elemzői megítélése még ezzel együtt is igen kedvező. A Bloomberg adatbázisában szereplő célárak átlaga 21 260 forint, ami alapján bő 14 százalékkal lehet alulértékelt a magyar blue chip részvény.

A brókerházak közül az Autonomous Research a legoptimistább 24 ezer forintos árfolyam-várakozásával, ami további 29 százalékos ralit vetíthet előre. A legnagyobb kritikusnak számító Santander Polska ellenben csupán 17 710 forintra taksálja a bankpapírt, ami 5 százalékos esést feltételez. Igaz, a lengyel befektetési szolgáltató még így is vételt javasol.

A bankot követő 18 elemző közül 14 vételt, további három pedig tartást javasol, a Morgan Stanely így egyedüliként számít különutasnak az eladási ajánlásával.

Az OTP árfolyama 0,6 százalékot süllyedt csütörtök kora délutánig, idén azonban már 17 százalékos árfolyamnyereséget érhettek el a bankrészvényen a befektetők.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.