BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Richter húzza magával a BUX-ot, a forint is erősebbik arcát mutatja

A blue chipek iránykereséssel kezdték a napot, a forint minimálisan, de erősödni tudott a reggeli órákban. A Richter jegyzése felülteljesít, de érdemes lesz figyelni az ANY Nyomda papírjaira is.

Felemás mozgásokkal indult a nap a Budapesti Értéktőzsdén csütörtökön: a blue chipek iránykereséssel töltötték a nyitást követő perceket, a BUX index 0,2 százalékkal 71 879 pontig erősödött a gongszót követően.

20231016 Budapest Budapesti Értéktőzsde  BÉT Fotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG
GYORSHIR
A Richter húzza magával a BUX-ot / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Az OTP árfolyama 0,03 százalékkal 17 920 forintig, a Richter kurzusa 0,58 százalékkal 9590 forintig, Magyar Telekom jegyzése pedig 0,19 százalékkal 1048 forintig erősödött, míg a Mol papírjai mínuszban kezdték a napot, 0,34 százalékkal 2920 forintig süllyedt a jegyzés a kereskedés első perceiben.

A blue chipeken túl a mai nap során érdemes lesz figyelni az ANY Nyomda részvényét is, melyet ma lehet utoljára megvenni az osztalékért, mielőtt pénteken leesne róla az osztalékszelvény. Az osztalék összege részvényenként 261 forint, a kifizetést július 15-én kezdi meg a társaság.

Equilor Trader 

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor! 

A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt. 

A forint piacán eközben az oldalazásé a főszerep a kora reggeli órákban: a hazai deviza 0,03 százalékkal 394,48-ig erősödött az euróval, és 0,09 százalékkal került feljebb a dollárral szemben, a zöldhasú-kereszt jelenleg 365,44-en áll.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.