BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szenved a BUX, gyengül a forint

A nyugati tőzsdék láthatóan fellélegeztek a francia választások első fordulója után, de a múlt héten rekordokat döntő pesti parketten korrekció indult.

A múlt heti csúcsdöntések után hétfőn reggel iránykereséssel kezdte a napot a BUX. A pesti tőzsde vezető indexe 72 093 ponton nyitott, majd 72 ezer pont alá csúszott. A 0,1-0,2 százalékos mínusszal alulteljesítette az 1 százalékos plusszal beköszönő német DAX indexet. És messze elmaradt az első negyedórában 2,5 százalékos emelkedést produkáló francia CAC indextől. De a félszázalékos pluszba lendült régiós versenytárs lengyel WIG indextől is. 

Bét
tőzsde
bux
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A hétfői tőzsdenyitásra rányomta bélyegét

az előrehozott francia választások másnapja, a piacok Le Pen első fordulós győzelmét emésztik, s a befektetők a hogyan továbbot latolgatják.   

Az OTP közel 200 milliós forgalommal, 0,33 százalékos mínusszal 18 265 forintnál mozgott az első negyedóra végén.

A Mol 80 milliós forgalommal, 0,2 százalékot emelkedett, s 2 884 forint közelében jegyezték.

A Richter 9 580 forintnál kereste az irányt.

A Magyar Telekom 1 százalékos mínuszt produkált, 1 035 forint közelében mozgott. 

Equilor Trader

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor!
A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt.

A forint az erős oldalon kezdte a napot, ám hamar gyengülni kezdett a magyar deviza. Az euró-forint 393 közeléből 394 fölé kúszott. De 394,4-nél már megjelentek a vásárlók, s az árfolyam süllyedni kezdett.  

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.