BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
bux, bét értéktőzsde

Történelmi csúcs a pesti tőzsdén

Az elmúlt hónapokban bombaformát mutatott a magyar tőzsde, ma pedig megint rekordot döntött. A vezető részvények a Magyar Telekom kivételével emelkedtek az előző napi záráshoz képest.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 613,11 pontos, 0,85 százalékos emelkedéssel 72 351,87 ponton, újfent történelmi csúcson zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 5,1 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével emelkedtek az előző napi záráshoz képest.

bux, bét
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A Mol 18 forinttal, 0,61 százalékkal 2948 forintra erősödött 607,0 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 205 forinttal, 1,14 százalékkal 18 120 forintra nőtt, forgalmuk 3,3 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,19 százalékkal 1044 forintra csökkent, forgalma 83,6 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 110 forinttal, 1,15 százalékkal 9645 forintra emelkedett, a részvények forgalma 624,2 millió forintot ért el. A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 6523,55 ponton zárt csütörtökön, ez 32,7 pontos, 0,5 százalékos emelkedés a szerdai záráshoz viszonyítva. 

Equilor Trader

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor!
A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt.

Czibere Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde felülteljesített a európai tőzsdékhez képest. A forgalom rendkívül alacsony volt, miután az amerikai tőzsdék zárva voltak csütörtökön a függetlenség napi nemzeti ünnep miatt, és ez meglátszott a forgalom alakulásán.

Érdemes megemlíteni, hogy az elmúlt hónapokban bombaformát mutatott a magyar tőzsde, tavaly decemberben a BUX első alkalommal zárt hatvanezer pont felett, aztán december végén átlépte a 61 ezres szintet, azóta pedig sorra dönti a rekordokat: előbb idén április közepén áttörte a 67 ezres határt, a hónap végén pedig 68 ezer felett zárt. A 69 ezres határt májusban lépte át, majd júniusban megugrotta a 70 ezres küszöböt is, az elmúlt hetekben pedig folyamatosak a csúcsdöntések.

Ha egy üzlet beindul: ismét olajat talált a Mol Magyarországon

Ismét olajat talált a Mol Magyarországon, erről péntek reggel a tőzsde honlapján számolt be az olajtársaság, amely újabb kutatófúrást mélyített a közép-magyarországi Vecsésen a 2022-ben felfedezett kőolajmező további feltérképezésére. A januárban elkezdett fúrás 41 napig tartott, és 2000 méteres mélységet ért el.

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.