BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Visszapattant az OTP, a Concorde azt is tudja, miért

Hétfőn nagyot estek az OTP részvényei, ám kedden napközben felfelé tartott a menet.

Az OTP részvényei kedden váratlanul visszapattantak, és 2,4 százalékkal erősödtek, miután a legnagyobb magyarországi hitelintézet papírjai 2,5 százalékkal estek hétfőn arra a hírre, hogy a magyar kabinet egy sor új adót jelentett be. 

20240429 Budapest 
OTP Bank 
OTP Bankfiók   
Illusztráció 
Az OTP Bank a negyedik legnagyobb kereskedelmi pénzintézet Moldovában.
Fotó: Kalluis György  LUS  
Világgazdaság  VG
Az OTP 24 órán belül ledolgozta veszteségét / Fotó:  Kallus György / Világgazdaság 

A Concorde brókercég szerint ugyanis az OTP az adók hatásának jelentős részét üzleti folyamatainak átalakításával kompenzálhatja.

Bukta Gábor, a Concorde elemzési üzletágvezetője a Bloombergnek elmondta, a legrosszabb forgatókönyv szerint idén mintegy 30 milliárd forint körüli pluszköltséget okozhatnak a bejelentett adóváltozások, 2025-ben pedig további 48 milliárd forintot vihetnek el, ami részvényenként körülbelül 550 forintnak felel meg. Ezt pedig a hétfői kereskedés során nagyrészt beárazták.

Thomas Unger, az Erste elemzője ezzel szemben 90 milliárd forint körüli negatív összhatással számol, ami szerinte részvényenként 300 forint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.