BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Alacsony forgalom mellett erősödött a budapesti tőzsde

A kereskedők lehet, hogy még nem tértek haza a nyaralásból. A Mol annak ellenére esett, hogy az olajárak emelkedtek a nap folyamán.

Gyenge, alig több mint 5 milliárd forintos forgalom mellett enyhén erősödött a Budapesti Értéktőzsde legfontosabb indexe, a BUX, ami 0,49 százalékos erősödés után 73 193,79 pontot mutatott a csütörtöki kereskedés végén.

240619_bet_002_VZ tőzsde
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A blue chipek közül az OTP 2 milliárd forintot meghaladó forgalom mellett 170 forintot, azaz 0,9 százalékot emelkedett, így 18 475 forintot értek a bank részvényei a nap végén, míg a Mol az olajárak közel 2 százalékos emelkedése ellenére is mínuszban fejezte be a kereskedést. Az olajtársaság papírjai 0,37 százalékot gyengültek, így 2710 forintot értek a nap végén.

A Richter 0,75 százalékos erősödés után 10 730 forintos árfolyamon zárta a napot, ahogy emelkedett a Magyar Telekom árfolyama is, mégpedig 0,2 százalékkal, 1020 forintig. Véget ért az Opus több napja tartó szárnyalása, a részvényárfolyam 0,44 százalékos csökkenés után 455 forinton zárt.

A forint a kedvező európai – spanyol és német – inflációs adatnak köszönhetően délutánig erősödött, az euróval szemben átlépve a 392,5 forintos szintet, ám a vártnál erősebb amerikai GDP-adat hatására megfordult a trend és délután 5 körül egy euró már újra közel 393 forintot ért, ami azonban még mindig erősebb a nap elejét jellemző 393,5 forintos szintnél.

Equilor Trader 

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor! 

A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.