BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hatalmas ralival indult a kereskedés, feltöltődtek a blue chipek a hosszú hétvége során

A pesti tőzsde nagyjai a Magyar Telekom kivételével roppantul erősen kapták el a szerdai napot, a Richter jegyzése 2,6 százalékot menetelt a zárásig. A BÉT blue chipjei mellett a forint is jó formában van.

Hatalmas ralival tért vissza a hosszú hétvégéről a pesti tőzsde, a BUX index 1,19 százalékkal, 73 142 pontig menetelt a négynapos pihenő utáni első kereskedési napon. A parkett forgalma kifejezetten erősnek mondható, 15,1 milliárd forint volt.

BÉT
Kirobbanó formában a BÉT nagyjai, egyedül a Magyar Telekom részvényei ragadtak be / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A szerdai kereskedés legnagyobb nyertese egyértelműen a Richter volt, a gyógyszeripari cég papírjai 2,61 százalékkal, 10 630 forintig száguldottak a nap során, 2,5 milliárd forintos érdeklődés mellett.

Szintén erős napja volt az OTP-nek is, a nagybank részvényei 1,35 százalékkal kerültek feljebb a nap végére, a gongszó pedig 18 445 forinton érte a jegyzést. Az OTP forgalma kimagasló, kilencmilliárd forintra rúgott a nap során.  

Zöldben zárt a Mol is, az olajipari cég kurzusa 0,22 százalékkal, 2728 forintig kúszott fel zárásra, 973 millió forintos forgalom mellett.

A Magyar Telekom részvényei viszont már nem kapták el ilyen jól az első napot, de nem is rontottak a cég értékeltségén: a kurzus ott zárt, ahol múlt pénteken, 1054 forinton áll a jegyzés, hiába a 347 millió forintos napi forgalom.

A pesti tőzsde felfutását minden bizonnyal erős mértékben támogatta a kirobbanóan jó nemzetközi hangulat is: az átfogó európai EuroStoxx index 0,36 százalékos pluszban jár a nyugati zárást megelőzően, a francia és a német piac viszont egyaránt 0,5 százalék feletti ralit bonyolított le szerdán.

Equilor Trader 

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor! 

A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt. 

A forintnak a BÉT nagyjaihoz hasonlóan elég jó napja volt: a hazai deviza 0,16 százalékkal, 392,4-ig erősödött az euróval és 0,26 százalékkal, 352,62-ig menetelt a dollárral szemben, február óta nem látott erőt mutatva ezzel a zöldhasúval szemben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.