BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szédületes forgalommal zárta a hetet a BÉT, a legek napja volt a pénteki a pesti tőzsdén

Elképesztően magas érdeklődést élt meg a pesti parkett a hét utolsó munkanapján, megrángatták az OTP-t és a Molt is a befektetők. A nap legizgalmasabb története azonban nem a BÉT nagyjaihoz, hanem az MBH Jelzálogbankhoz köthető.

Felemás nemzetközi hangulatban hasonlóan kétarcú nappal zárta a hetet a pesti tőzsde, a BÉT blue chipjeinek fele pluszban, fele mínuszban zárta a pénteki kereskedést. A BUX index 0,45 százalékkal, 72 865 pontig csúszott a gongszót megelőzően, a parkett forgalma félelmetesen magas, 32,1 milliárd forint volt.

BÉT
Izgalmas nappal zárták a hetet a BÉT blue chipjei / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Nem unatkoztak a BÉT befektetői pénteken sem

A nap legnagyobb vesztese az OTP volt, melynek részvényei 1 százalékkal, 18 290 forintig süllyedtek a nap végére, az átlagos napi forgalom dupláját jelentő 11 milliárd forintos érdeklődés mellett. A Mol 0,59 százalékkal, 2694 forintig esett a nap végére, egészen elképesztő, az átlag több mint tízszeresét elérő,

13,6 milliárd forintos forgalom mellett.

Az olajipari cég kurzusát jó eséllyel a Barátság kőolajvezetékkel kapcsolatos hírek miatt rángatták meg ennyire a befektetők.

A Richternek azonban már jobb napja volt, 0,37 százalékos pluszban, 10 770 forinton zárta a napot az átlag négyszeresén, 6,2 milliárdos forgalomban, míg a legjobban a blue chipek közül a Magyar Telekom finiselt, mely 0,78 százalékos pluszban, 1028 forinton zárta a hetet, átlag körüli, 605 milliós érdeklődést élve meg.

A pénteki nap legnagyobb nyertese egyértelműen az MBH Jelzálogbank volt, melynek részvényei a nap folyamán jártak 34 százalékos pluszban is a kora reggel közzétett, kirobbanóan jó eredményekről beszámoló gyorsjelentés nyomán. A papírok végül 214 milliós forgalom mellett, 28,8 százalékos pluszban, 930 forinton zárták a napot.

Equilor Trader 

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor! 

A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt. 

A forint viszonylag nagy kilengésekkel tarkított oldalazást mutatott a hét utolsó kereskedési napján. Az euróval szemben 0,06 százalékos pluszban, 392,51-on, míg a dollárral szemben 0,08 százalékos mínuszban, 354,85-on áll jelenleg a jegyzés.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.