BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Váratlanul rapszodikus nappal kezdte a hetet a BÉT

A pesti tőzsde nagyjai két, egymástól homlokegyenest eltérő teljesítményű csoportra oszlottak a hét első napján, a forint alól kirántották a szőnyeget. A BÉT indexe, a BUX mégis pluszban zárta a napot.

Rapszodikus nappal indult a kereskedés a pesti tőzsdén, a blue chipek egyik fele lényegi pluszba, míg a másik páros jelentős mínuszba csúszott a nap végére. A BUX index 0,71 százalékos pluszban, 73 467 ponton zárt, a parkett forgalma átlagosnak tekinthető 8,8 milliárd forint volt.

240619_bet_002_VZ tőzsde
Felemás, de összességében erős nappal kezdte a hetet a BÉT / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A nyertesek csoportjába az OTP és a Richter fért fel: a bankpapírok 1,64 százalékot ralizva 18 560 forintig meneteltek, míg a gyógyszeripari nagyvállalat kurzusa 0,75 százalékkal 10 710 forintig erősödött a nap végére. Előbbi forgalma 4,1 milliárd forint volt, a Richter iránti érdeklődés viszont 864 millió forinton megállt.

A másik két blue chip ennek szöges ellentétét produkált a hét első kereskedési napján. A legnagyobb vesztes a Magyar Telekom kurzusa volt, mely önmagához mérten kimagasló, 780 millió forintos forgalom mellett 1,33 százalékkal 1042 forintig csúszott, de gyenge napja volt a Molnak is, melynek jegyzése 0,29 százalékkal 2730 forintig süllyedt a nap végére, 723 millió forintos érdeklődés mellett.

A pesti tőzsdén megfigyelt felemás teljesítmény a nemzetközi piacon is egyértelműen visszaköszön: a holland, a német, a spanyol és az olasz tőzsdék ugyanis egyaránt mínuszban járnak a saját zárásukat pár perccel megelőzően, míg a brit és a francia piacok pluszban járnak a gongszó környékén.

Equilor Trader 

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor! 

A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt. 

A forint kifejezetten gyenge napot tudhat maga mögött, a hazai deviza minden bizonnyal a kora reggeli kereseti adatok, illetve a holnap 14 órakor érkező MNB-kamatdöntéssel kapcsolatos bizonytalanságok nyomán vesztette el a múlt héten mutatott lendületét. A forint az euróval szemben 0,31 százalékos mínuszban, 394,88-on áll jelenleg, míg a dollár-kereszt 0,5 százalékkal került feljebb, 353,39-en adják a zöldhasút.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.