BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A béradatok nem tettek jót a forintnak, de így is erősödni tudott

A hétfőn közölt keresetadat megviselte a forintot. A több mint 13 százalékos béremelkedés alulmúlta az elemzői várakozásokat, amire a deviza is reagált. Délutánra már az erősödés jeleit mutatta a forint, ami végül kedd reggel is kitartott.

Erősödött a forint kedd reggel a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

Assortment,Cash,Of,Hungarian,Forints,,Providing,Detailed,View,Of,Their
befektetési alap
forint
A keresetadatok nem tettek jót a forintnak, de kissé így is erősödni tudott kedd reggel / Fotó: Shutterstock

Az euró jegyzése kedden reggel hét órakor 394,41 forintra gyengült az előző este hat órai 394,61 forintról. 

A dollár 353,17 forintra süllyedt 353,50 forintról, a svájci frank pedig 416,92 forintra csökkent 417,01 forintról.

Az eurót 1,1169 dolláron jegyezték kedden reggel, minimálisan magasabban a hétfő esti 1,1161 forintnál.

Ellentmondásos fogadtatás: a 13 százalékos béremelést lehurrogták az elemzők

A teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 642 ezer forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 442 ezer forint volt idén júniusban a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adatai alapján. A bruttó és a nettó átlagbérek is 13 százalékkal, míg a reálkereset 9,3 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest.

Az elemzők kiemelték, hogy a probléma ezzel az adattal, hogy minden elemzői várakozást alulmúltak a számok. Több szakértő szerint egy lassú lemorzsolódást mutató bérnövekedési trend látható Magyarországon, amit csak a májusi kiugró emelkedés tört meg.

Kevesli a béremelést a forint, kapósak a magyar részvények

A pesti tőzsdén jól fogadták Jerome Powell Fed-elnök múlt pénteken elmondott, a szeptemberi kamatcsökkenést megelőlegező beszédét. A forint gyengült a dollárral és az euróval szemben is.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.