BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ugrottak a fizetések, reggel nem volt érdemes devizát váltani

Nőttek a fizetések, gyengült a forint.

Reggel 8 óra után markánsan gyengülni kezdett a forint. Míg 8 körül az euró egységéért még csak 393,5 forintot kellett adni a bankközi devizapiacon, 45 perccel később már egészen 394,58 forintig kúszott az árfolyam. Ezalatt az amerikai dollár kurzusa 352 forintról 352,5 forintig erősödött.

Assortment,Cash,Of,Hungarian,Forints,,Providing,Detailed,View,Of,Their
befektetési alap
forint
Gyengült a forint hétfő reggel / Fotó: Shutterstock

Közben fél kilenckor kijöttek a júniusi hazai munkabéradatok. A KSH szerint a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 642 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 442 000 forint volt idén az első nyári hónapban. 

A bruttó átlagkereset 13,3 százalékkal, a nettó átlagkereset 13,1 százalékkal, a reálkereset pedig 9,3 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest. A bruttó kereset mediánértéke 518 800 forintot, a nettó kereset mediánértéke 359 200 forintot ért el, amely 15,3 százalékkal, illetve 15,1 százalékkal haladta mag az előző év azonos időszakit.

Mint ismert kedden tartja soron következő kamatdöntő ülését a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa, amely több szempontból is különlegesnek ígérkezik.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.