BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A régióval mozgott együtt a BUX, váratlanul erősödött a forint

A harmadik legforgalmasabb részvény volt az Opus. Szűk sávba szorult az OTP. Délután sávpadlóra feküdt az erősödő forint.

A szerdai kisebb emelkedés után csütörtökön is felfelé indult, 73 ezer pont felett zárt a BUX. A pesti tőzsde vezető indexe 0,43 százalékos emelkedéssel, 73 084 pontig jutott a kedvező nemzetközi hangulatban. Ám ezzel a teljesítménnyel messze alulmúlta a másfél százalékot emelkedő német DAX indexet. Igaz, a 19 ezer pont fölé kapaszkodó DAX a történelmi csúcsot súrolta, A BUX nagyjából a 0,6 százalékkal feljebb kapaszkodó régiós versenytárs lengyel WIG indexszel mozgott együtt. 

_VEZ4356-1, bét, tőzsde
Szűk sávba szorult az OTP / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Szűk sávba (18 400–18 770 forint) szorult az OTP, s a kitörés még várat magára. A bankrészvény 5 milliárdos forgalommal, 0,27 százalékot kapaszkodva, 18 630 forinton zárt.

A Richter 1,2 milliárdos forgalommal bő fél százalékot emelkedett, s 10 770 forinton zárta a napot.

A harmadik legforgalmasabb részvény volt az Opus,   

mely 846 milliós forgalommal közel 5 százalékot emelkedett, s 480 forinton zárt.

Míg a Mol 751 milliós forgalommal bő fél százalékot emelkedve, 2644 forinton zárta a napot. 

A regionális CECE indexben hétfőtől minimális súllyal szereplő Magyar Telekom bő 150 milliós forgalommal 0,2 százalékot araszolva, 1026 forintig jutott.  

Equilor Trader 

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor! 

A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt. 

Délelőtt még gyengült a forint, ám 

napközben erősödött a magyar fizetőeszköz.

Tőzsdezáráskor már csak 394 forint volt egy euró. Ám ezzel sem mozdult ki a sávból az euró-forint, csupán a 394–395-ös támaszzónánál húzó sávpadlóra tapadt a kurzus.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.