BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Alig érdekelt ma bárkit a pesti tőzsde, felszívódott a forgalom a Fed döntése előtt

A BUX index zöldben zárta a napot, a blue chipek iránti érdeklődés viszont egyértelműen halovány volt. A BÉT és a nemzetközi piacok egyaránt az esti Fed-döntésre várnak, a forint is ott jár, ahol reggel.

Visszafogott formát mutatott a Budapesti Értéktőzsde szerdán, a vezető részvények többsége ugyanakkor zöldben zárta a kereskedést. A BUX index 0,11 százalékkal, 72 768 pontig emelkedett a nap végére, a parkett forgalma roppantul alacsony, 4,6 milliárd forint volt.

240619_bet_001_VZ, bét,
Gyenge napja volt a BÉT-nek, a nyugati mezőnyből viszont még így is kimagaslik / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A legjobb napjuk a Mol részvényeinek volt, az olajpapírok 0,31 százalékkal, 2630 forintig erősödtek a gongszót megelőzően, messze átlag alatti, mindössze 479 millió forintos forgalomban. Zöldben zárt a Magyar Telekom is, a távközlési cég árfolyama 0,2 százalékos pluszba került, 1024 forinton állt meg a kurzus, döbbenetesen alacsony, 66 millió forintos érdeklődés mellett.

Rajtuk kívül még az OTP tudott erősödni, a bankpapír 0,11 százalékkal, 18 580 forintig kúszott estére, szokásos volumenének nagyjából felét, 2,8 milliárd forintos forgalmat megélve. A nap vesztese pedig a Richter volt, melynek kurzusa 0,09 százalékkal, 10 710 forintig süllyedt, 918 millió forintos érdeklődés mellett.

A BÉT még így is felülteljesítőnek tekinthető a nyugati piacokkal szemben: az európai parkettek többsége ugyanis lényegi mínuszokat mutat a hazai zárás magasságában, az amerikai indexek pedig egyöntetűen a piros tartományban mozognak.

Equilor Trader 

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor! 

A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt. 

A forint jelentős kilengéseket mutatott mindkét főbb nemzetközi társával szemben, délután negyed hat környékén viszont gyakorlatilag ott jár, ahol elkezdte a napot. Az euróval szemben 0,01 százalékos pluszban, 394,54-en adják a hazai devizát, míg a dollárral szemben 0,02 százalékos mínuszban jár a forint, 354,94-en áll a kereszt.

Az izgalmak azonban még távolról sem értek véget a mai napra: este nyolckor jön ugyanis az amerikai jegybank kamatdöntése, melynek várható kimenetele körül előzetesen rég nem látott bizonytalanságot látunk – a piacok 50 bázispontos kamatcsökkentést várnak a Fedtől, míg az elemzői konszenzus 25 bázisponton állt meg. 

Egy biztos, valamelyik csoportnak igaza lesz: a mérték ugyanis kérdéses, az irány már távolról sem az.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.