BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyengén kezdte a hetét a BÉT, keresik az irányt a blue chipek

A pesti tőzsde blue chipjei egyelőre felemás formát mutatnak, két piros és két zöld versenyzőből áll a mezőny. A BÉT mellett azonban a nyugati piacok is keresik az irányt.

Keresik az irányt a BÉT nagyjai a hétfői nyitást követően, a blue chipek fele zöldben kezdte a napot, a jó forma azonban egyelőre nem ragadt át az összes vezető részvényre a parketten. A BUX index 0,12 százalékos mínuszban, 73 041 ponton áll.

mol, bét, értéktőzsde,
Keresik az irányt a BÉT nagyjai / Fotó: Vémi Zoltán

A Mol 0,15 százalékos pluszban, 2660 forinton nyitott, és felfelé mozdult el a Richter kurzusa is, ott 0,74 százalékos a plusz, 10 850 forinton adják a gyógyszeripari vállalat részvényeit. Az OTP papírjai viszont beragadtak a rajtnál, 0,46 százalékkal, 18 505 forintig süllyedt a nagybank kurzusa, és lefordult a Magyar Telekom is, 0,39 százalékkal, 1016 forintig gyengültek a távközlési cég papírjai.

A felemás forma a nyugat-európai tőzsdéken is visszaköszön, a német DAX és a spanyol IBEX ugyan erősödik a nyitást követően, a francia és a brit piacok viszont halvány pirosban járnak a gongszó után. 

Equilor Trader 

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor! 

A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt. 

A forint felemás formát mutat hétfő reggel, az euróval szemben minimálisan, 0,03 százalékkal, 393,06-ig erősödött kilenc óra környékére, míg a dollárral szemben 0,08 százalékos mínuszban, 352,53-on jár jelenleg a hazai deviza jegyzése.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.