BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A teljes európai parkett zöldbe borult, jó formában a kontinens részvényei

A pesti tőzsde blue chipjeinek többsége jól kapta el a rajtot, egyedül a Magyar Telekom kurzusa nem mozdult még el tegnapi záróértékéről. Az amerikai és a nyugati jó hangulat átragadt a BÉT-re is.

Zöldben indult a kereskedés a pesti tőzsdén a hét utolsó munkanapján, a blue chipek többsége egyértelműen jó formában kezdte a napot. A BUX index 0,24 százalékkal, 72 517 pontig emelkedett a nyitást követő percekben.

BÉT
Erősen kezdték a napot a BÉT nagyjai / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A Mol kapta el legjobban a rajtot, 0,54 százalékkal, 2604 forintig menetelt a jegyzés a kereskedés első perceiben, és hasonlóan jó formát mutat a Richter is, melynek részvényei 0,38 százalékos pluszban, 10 700 forinton állnak. Az OTP kurzusa minimális, 0,03 százalékos erősödést mutat, 18 505 forintért adják a papírokat, a Magyar Telekom árfolyama pedig tegnapi záróárán, 1020 forinton áll.

A pesti tőzsde lendületes nyitása egybevág a nemzetközi befektetői hangulattal, a nyugat-európai piacok ugyanis kivétel nélkül zöldben nyitottak. A legnagyobb ralit a francia és a német piacokon látjuk, az előbbi 0,37 százalékos, az utóbbi 0,34 százalékos pluszban jár a nyitást követően. Az átfogó Euro Stoxx index 0,16 százalékos pluszban áll.

Equilor Trader 

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor! 

A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt. 

A forint erős oldalát mutatja a reggeli órákban, mindkét fontos fronton nagyot lépett előre a hazai deviza. Az euróval szemben 0,13 százalékkal, 394,91-ig, míg a dollárral szemben 0,17 százalékkal, 356,47-ig ugrott a fizetőeszközünk a tőzsdenyitás környékére. 

A forint lendülete mögött az állhat, hogy a kora reggel közzétett, építőiparról szóló adatok hatalmas, 280 százalékos ugrást mutattak az új szerződésállományt bemutató soron – igaz, ennek hátterében az útépítési beruházások bődületes növekedése állt. A piacoknak azonban ez is elég volt az optimista fordulathoz, mint azt az árfolyamok alakulása alapján láthatjuk.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.