BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Donald Trump kiszállására fogad a piac - zuhannak a DJT részvényei

Eddig az értékesítési moratórium kötötte a volt elnök kezét.

Zuhannak Donald Trump közösségimédia-startupjának (DJT)  részvényei, s a vállalat márciusi tőzsdei bevezetése óta a legalacsonyabb szintet érték el. 

Former President Donald Trump at the Moms for Liberty National Summit 2024
Lelkes republikánusok napi vásárlásokkal támasztották a kurzust / Fotó: Middle East Images via AFP

A piac most arra fogad, hogy

 a mainstream platformokhoz visszatért volt elnök még ebben a hónapban megkezdi a részvények eladását,

miután az értékesítési tilalom lejár.

A közvélemény-kutatások, amelyek azt mutatják, hogy Kamala Harris támogatottsága megelőzi Donald Trumpét, szintén elérték a részvényt, amely korábban népszerű volt, mivel sokan arra fogadtak, hogy Trump megnyeri az elnökválasztást. A Trump Media a Truth Social anyavállalata. A saját közösségi média addig volt fontos Trumpnak, amíg ki volt tiltva az X-ről.

A részvény a tőzsdei bevezetése óta bő 60 százalékot zuhant, de a cég piaci értéke még így is körülbelül 3,5 milliárd dollár. Trump részesedése körülbelül 2 milliárd dollárt ér. A cég tőzsdei bevezetése is Trump pénzgyűjtő kampányának része volt. Korábban lelkes republikánusok napi vásárlásokkal és közösségi hájpokkal próbáltak mémrészvényt varázsolni a Truth Socialból, hogy a féléves moratórium lejárta után dollármilliárdokat hozzon a volt elnöknek.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.